Damir Beljo, bombarder sa Neretve: Pokazao sam ko je vlasnik šampionskog pojasa

- Advertisement -

Bombarder sa Neretve Damir Beljo u njemačkom Greifswaldu odbranio je večeras titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji. Beljo je savladao domaćeg boksera, Maika Kurzweila nakon što je Nijemcu zadao seriju jakih i preciznih udaraca.

beljo njemacka

– Kurzweil nije predao borbu, želio je da nastavi sa mečom, ali zbog velike posjekotine ispod oka sudija i ljekar u pauzi nakon prve runde nisu dozvolili da meč bude nastavljen. Nisam očekivao ovako brzu pobjedu. Ušao sam u meč oprezno, ali odmah sam mu dao do znanja da sam ja vlasnik ovog pojasa. Sve udarce koje sam uputio bili su precizni i jaki, tako da je dva puta bio uzdrman i na pragu nokauta. Kurzweil Svakako nebi izdržao, jer je bio u teškom nokautu! Hvala svima na velikoj podršci! Cijeloj mojoj Bosni i Hecegovini,mojoj Rami i svima! Hvala puno i svima koji su molili Boga da uspijem i Bogu hvala to se ostvarilo.Kurzweilu želim brz oporvak – kazao je nakon meča Damir Beljo.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Ovo je Belji bio drugi trijumf iz isto toliko mečeva protiv Kurzweila, a zanimljivo je da je Beljo Kurzweila u Berlinu nokautirao također 6. marta, ali prošle godine i to u prvoj rundi.Damir Beljo, ima u profesionalnoj karijeri perfektan i fenomenalan skor 22-0, a nakon večerašnje pobjede postao je prvi bokser sa područja bivše Jugoslavije koji je tri puta branio naslov prvaka u WBO verziji.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...