Čeferin: Fudbal može imati znatan uticaj na živote ljudi

- Advertisement -

U organizaciji Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Ujedinjenih naroda (UN) u Ženevi će se 21. aprila odigrati humanitarna utakmica u kojoj će učestvovati brojne zvijezde iz raznih zemalja. Kapiteni ekipa će biti Luis Figo i Ronaldinho, treneri Carlo Ancelotti i Didier Deschamps. Meč će suditi Pierluigi Collina.

”Nastupe su, između ostalih, potvrdili Abidal, Cafu, Djorkaeff, Hierro, Litmanen, Pires, Trezeguet, Celia Šašić. Konačan spisak igrača koji će učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji, bit će poznat uskoro. Ulaznice po cijeni od 10, 17 i 22 švicarskih franaka su dostupne na stranici www.ticketcorner.ch, a sav prihod od utakmice kao i humanitarne večere namijenjen je UEFA fondaciji za djecu, iz koje će se finansirati humanitarni i razvojni projekti”, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH)

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, rekao je ”fudbal može imati znatan uticaj na živote ljudi, zato je sjajno vidjeti takve zvijezde ujedinjene oko pravih stvari”.

”Čvrsto sam uvjeren da naš sport može imati ključnu ulogu u društvenim promjenama te je ova humanitarna utakmica odličan primjer kako fudbal može činiti dobro. Svim srcem podržavam sve one koji učestvuju u ovom posebnom događaju u Ženevi uključujući sve igrače i navijače i radujem se što ću prisustvovati tom susretu“, istakao je Čeferin, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...