Buffon o sudiji Oliveru: Umjesto srca imaš kantu za smeće

- Advertisement -

Gianluigi Buffon, kapiten Juventusa nakon sinoćnjeg kontroverznog penala za Real Madrid u posljednjim sekundama utakmice i eliminacije njegovog tima bio je strašno ljut, te je izjavio da sudija koji tako nešto uradi umjesto srca ima kantu.

Osim što je dosudio upitan penal za Real, sudija Michael Oliver je pokazao crveni karton Buffonu zbog prigovora, što je dodatno razljutilo legendarnog 40-godišnjeg golmana, kojem je duel u Madridu, ispostavilo se, bio posljednji u Ligi šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ne mogu prihvatiti da je sudija koji je određen za ovakvu utakmicu dva tima visokog profila nema karaktera, hrabrosti i sposobnosti da smireno donosi odluke. Bio je očigledno nepripremljen“, kazao je Buffon za “Sky Sport Italia“, a zatim dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

“Dosuđivanje ovakvog penala, nakon nezaboravne utakmice, isključivanje nekoga ko nikada u karijeri nije dobio crveni karton zbog prigovora u mojoj posljednjoj utakmici, jednostavno nije prihvatljivo. Ako to učiniš, onda umjesto srca imaš kantu za smeće. Uradili smo nešto epsko i naša igra je bila herojska. Neopisivo sam ponosan što sam kapiten ovim momcima.“

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

Real je uoči sinoćnjeg revanša na Santiago Bernabeu imao velikih 3:0 iz prvog ogleda u Torinu. Juventus je golovima Marija Mandžukića u dva navrata i Blaisea Matuidija anulirao tu prednost i sve do treće minute sudijske nadoknade izgledalo je da će se igrati produžeci. No, onda je Oliver dosudio penal, a Ronaldo golom za 1:3 produžio nadu Madriđana da mogu po treći put zaredom osvojiti Ligu šampiona.

Osim Reala u polufinale Lige šampiona plasirali su se Liverpool, Bayern Minhen i Roma. Žrijeb parova održaće se u petak u 13 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...