Blanka Vlašić pobijedila u Japanu

- Advertisement -

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobijedila je na Super Seiko atletskom mitingu u japanskom gradu Kawasaki s preskočenih 197 centimetara.

Blankina pobjeda na Todoroki stadionu niti jednog trenutka nije bila upitna, međutim u svom prvom nastupu nakon emocijama nabijenog trijumfa u Splitu na Kupu kontinenata, svjetska i europska prvakinja nije uspjela preskočiti dva metra. Da je uspjela bilo bi to 99. natjecanje na kojem je preskočila dva metra ili više, a za sada ima 156 skokova preko magične granice.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prelaz između BiH i Hrvatske

Blanka je u Japan stigla tri dana prije natjecanja što nije idealno zbog vremenske razlike, no to joj nije ugrozilo prvo mjesto. Pobjedu je osigurala bez rušenja letvice. Sve visine 1.86, 1.89, 1.92, 1.95 i 1.97 metara je preskočila iz prve. Potom je pokušala prekočiti 2.01 no nije išlo.

Drugo mjesto je osvojila Ruskinja Irina Gordeeva s preskočenih 1,95, dok je treća bila Levern Spencer sa Svete Lucije s rezultatom 1.89. Na mitingu u predgrađu Tokija bilo je na rasporedu ukupno 13 disciplina, a najveća zvijezda pored hrvatske atletičarke bili su finski kopljaš Tero Pitamaki i trostruki europski prvak u sprintu Francuz Christophe Lemaitre. Obojica su ostvarili sigurne pobjede. Lemaitre je slavio na 100 metara s rezultatom 10.26 ispred Amerikanca Wallacea Spearmona (10.47) i Azerbajdžanca Ramila Gulijeva (10.50).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pitamaki je pobijedio bacivši koplje do 83,12 metara, drugi je bio Japanac Yukifumi Murakami (82,52), a treći Finac Teemu Wirkkala (76.85).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...