BiH visoko poražena od selekcije Portorika na otvaranju SP u Australiji

- Advertisement -

BiH je visoko poražena od selekcije Portorika rezultatom 82:58.

Naš tim je u ovom susretu izgledao dosta bezvoljno, tromo i bez svježine za razliku od naših suparnica, koje su naprosto odigrale partiju života. Osjetio se umor na Jonquel Jones, koja je dugo putovala i tek jučer se pridružila našem timu.

U prvom periodu bilo je jasno da nešto ne štiam u igri našeg tima, a kao posljedica svega toga je činjenica da smo dopustili Portorikankama da se nametnu i da one budu te koje se pitaju na terenu. Možda smo imali malo i sreće da naše protivnice nisu imale dovoljno preciznosti u fazi napada, ali smo nakon pet minuta igre imali zaostatak od sedam poena. Rezultat je glasio 13:6. Svi naši pokušaji da šutevima sa distance riješimo napade, nisu nam polazili za rukom. Selektor Goran Lojo je pokušao da minutom odmora prekine niz Portorikanki, ali i nakon toga nismo imali dovoljno koncentracije u napadu, pa su na tri minute do kraja Portorikanke imale plus 15, 23:8. Ono što nisu pogađale na otvaranju susreta, Portorikanke su počele igrati dosta sigurno u napadu i koristili su svaku našu grešku i surovo je kažnjavali.

Pokušali smo izmjenama promijeniti ritam igre, ali jednostavno nam ništa nije polazilo za rukom u prvih deset minuta susreta. Sa druge strane, imali smo ekipu koja je vrijedno skupljala poene, pa je nakon prvog dijela rezultat glasio 31:16 za selekciju Portorika. Očajan šut iz igre, nas je koštao ovako visokog zaostatka u ovom dijelu susreta.

PROČITAJTE JOŠ:  Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Drugu četvrtinu otvaramo sa pet postignutih poena, koje su postigli Delić i Jones, te je to bio znak da bismo se mogli vrlo brzo vratiti u igru i smanjiti zaostatak. Za razliku od prve četvrtine, naše košarkašice su, na otvaranju drugog perioda, bile dosta agresivnije i nisu dopuštale lake poene svojim suparnicama, kakve su imale priliku postizati u prvih deset minuta susreta. Taman kada smo pomislili da ćemo se u potpunosti vratiti u susret, ponovo smo dozvolili da se razigraju Portorikanke, što su Hollingshed, Quinones i Guirantes vješto koristile i uspijevale da sredinom drugog dijela imalju 16 poena prednosti, 42:26.

Trojke Jones i Džombete su nas ponovo vratile u igru, pa smo na tri minute do kraja smanjili zaostatak na deset poena. Ipak, ponovila se scena koja nas je pratila tokom cijelog prvog poluvreena, Portorikanke su pogađale apsolutno sve, pa je rezultat nakon prve četvrtine glasio 53:36.

Na početku treće četvrtine ista situacija kao i tokom prvog poluvremena. Nismo uspijevali da dođemo do prilike da napravimo pritisak, dok su suparnice zaspiale naš koš iz svih pozicija. U 25. minuti imali smo zaostatak od 20 poena, a an semaforu je stajalo 60:40 u korist Portorika. 

PROČITAJTE JOŠ:  Islamska zajednica objavila termin klanjanja bajram-namaza

Nošene dobrim rezultatom Portorikanke su dobile dodatno samopouzdanje i jednostavno kao da su “letjele” na terenu, dok se to i ne može reći za naš tim, kojem apsolutno ništa nije polazilo za rukom. Tako su na kraju trećeg perioda došle do prednosti od čak 24 poena i bilo je jasno da povratka za naš tim nema. Rezultat nakon 30 minuta igre je glasio 69:45 za Portoriko. 

Bilo je teško očekivati da će se nešto promijeniti u zadnjih deset minuta susreta, pa se samo čekao kraj susreta da se ovaj košmar završi. 

Ono što može da nas ohrabri, ako nakon ovakve partije postoji išta, je zasigurno činjenica da teško možemo ponoviti ovako lošu partiju poput ove večerašnje.

Na kraju visok poraz Zmajica od Portorika na otvaranju Svjetskog prvenstva u Australiji rezultatom 82:58. Najefikasnija u našem timu bila je Jones sa 15 poena, dok je Džombeta postigla 11.

BOSNA i HERCEGOVINA – PORTORIKO 82:58 (16:31, 20:22, 9:16, 13:13)

Naredni susret Zmajice igraju protiv Kine u petak u 6:30 sati po našem vremenu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...