Sport

BiH: Počele pripreme za Luksemburg i Francusku, otkazao Muslimović

0

BiH: Počele pripreme za Luksemburg i Francusku, otkazao Muslimović, Life.baOkupljanjem nogometaša u Sarajevu danas su počele pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacijske susrete protiv Luksemburga i Francuske, 3. septembra u Luxembourgu i četiri dana kasnije u Sarajevu.

Na prvoj prozivci u hotelu “Hercegovina” na Ilidži pojavila se većina igrača, a selektor Safet Sušić bi na sutrašnjem treningu trebalo da ima na raspolaganju sve nogometaše. Od pozvanih jedino je otkazao Zlatan Muslimović, koji je povrijeđen i morat će na operaciju. Zvjezdan Misimović trebalo bi da dođe večeras, nakon što završi proceduru vezanu za transfer u novi klub.

“Muslimović je otkazao što je za nas veliki hendikep, jer to je igrač na kojeg sam ozbiljno računao. Većina igrača je već tu, ostali će vjerovatno doći danas. Razgovarao sam s Misimovićem, koji bi danas trebalo da završi proceduru vezanu za transfer ili u Schalke ili u Galatasaray. Očekujem ga večeras u Sarajevu. Sutra na treningu bi trebalo da budu svi igrači”, izjavio je Sušić.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Prelijepa Sarajka vodi program o Svjetskom prvenstvu na RTS-u

On je najavio da će u susretu s Luksemburgom krenuti napadački od prve minute, kako bi što prije reprezentacija BiH postigla gol.

“Igrat ću vjerovatno s dva napadača, Džekom i Ibiševićem, a tu je i Zec, kao treći napadač. Imamo daleko jaču reprezentaciju, ali to moramo dokazati na terenu. Od prvog dana govorim da bi u tu utakmicu trebalo ući najozbiljnije. Trebalo bi što prije da postignemo gol i završimo posao”, dodao je Sušić.

Kada je u pitanju nastup Mensura Mujdže, selektor je izjavio da igrač još nema dozvolu UEFA-e i FIFA-e, ali da je očekuje za dan ili dva.

“Nismo još dobili dozvolu, ali papire očekujemo za dan ili dva. Ne vidim razloga da tako ne bude, jer smo uradili sve što je od nas traženo, kako bi zaigrao za reprezentaciju. Ako do sutra ne dobijemo dokumente, u srijedu će neko iz saveza da putuje u Švicarsku da se ta situacija riješi prije utakmice”, izjavio je selektor Sušić.

PROČITAJTE JOŠ:  FIFA duel Srbija-Kamerun proglasila najboljim mečem na Svjetskom prvenstvu

Reprezentativci će se u Sarajevu pripremati do 2. septembra. Tokom priprema obavit će dva treninga u Hrasnici. U Luksemburg će otputovati 2. septembra u 10 sati čarter-letom iz Sarajeva. Susret Luksemburg – BiH na rasporedu je 3. septembra na stadionu “Josy Barthel” u 20.15 sati.

U drugom kvalifikacijskom susretu nogometaši BiH 7. septembra na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekuju Francusku. Za taj meč bit će štampano 28.000 ulaznica po cijenama od 20, 30 i 40 KM.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)