Bh. nogometaši preuzeli treću poziciju i došli u priliku da se bore za nastup u baražu

- Advertisement -

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici je pobijedila selekciju Velsa sa 2:0 (0:0) u utakmici pretposljednjeg, 9. kola B-grupe kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Na stadionu Bilino polje pred 13.000 gledalaca strijelci su bili Milan Đurić u 71. i Vedad Ibišević u 90. minuti.

Ovom pobjedom bh. nogometaši preuzeli su treću poziciju u B-grupi i došli u priliku da se za tri dana u Nikoziji bore za nastup u baražu protiv selekcije Kipra, koja je u Jerusalemu savladala Izrael sa 2:1.

U teškoj i tvrdoj utakmici bez puno prilika izbaranici selektora Mehmeda Baždarevića uspjeli su da Velšanima nanesu prvi poraz u kvalifikacijama.

U prvom poluvremnu obje ekipe zabilježile su po jednu ozbiljniju priliku. Prvu su imali naši nogometaši u 9. minuti kada je Pjanić je uposlio Višću, koji šutira tik pored stative, dok su su gosti uzvratili u 45. minuti kada je Aaron Ramsey iskosa izbio sam ispred golmana Begovića, koji je uspio da zaustavi njegov šut.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

U drugom pouvremenu nastavljena je bezidejna i neagresivna igra oba tima, bez ijedne šanse, sve do 70. minute kada je Gareth Bale pobjegao je Anelu Hadžiću i šutirao pored gola. Minutu kasnije naš tim je došao u vodstvo iz prvog šuta u okvir gola. Pjanić je ubacio u kazneni prostor, lopta je preskočila Ibiševića, a Milan Đurić sjajnim skokom šutirao glavom i naš tim doveo tim u vodstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

U nastavku gosti su imali dvije izglednije prilike da poravnaju rezultat preko Vokesa i Ramseyja, ali su njihovi pokušaju završili u rukama Begovića i preko gola. Konačan rezultat u 90. minuti postigao je Vedad Ibišević, na asistenicju Đurića.

Kvalifikacije se završavaju u utorak, 13. oktobra, a u posljednjem kolu uz susret Kipar – BiH, još se sastaju Belgija – Izrael i Vels – Andora.

Bosna i Hercegovina: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić (od 46. Cocalić), Zukanović. Salihović, Hadžić (od 89. Bičakčić, Pjanić, Lulić, Višća (od 61. Đurić), Ibišević

Vels: Hennessey, Gunter, Taylor, Richards, Davies, A.Williams, Allen (od 84. Edwards), Ramsey, Bale, Ledley (od 75. Edwards), Robson-Kanu (od 84. Church).

MI2.ba

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...