Baždarević, Hadžibegić i Glavaš pred meč sa Celticom: FK Sarajevo raste, a kruna svega bila bi grupna faza

- Advertisement -

FK Sarajevo večeras u Zenici igra play-off utakmicu Evropske lige za plasman u grupnu fazu. Protivnik je škotski Celtic, a igra se samo jedna utakmica. Ako gledamo novi format takmičenja koje je po rejtingu drugo u Evropi, ovo je treći pokušaj Bordo tima da ostvare veliki uspjeh. Prethodno nisu uspjeli 2009. godine protiv rumunskog Cluja, a 2014. godine bolja je bila Borussija Monchengladbach. O šansama tima sa Koševa razgovarali smo sa Mehmedom Baždarevićem, Farukom Hadžibegićem i Vlatkom Glavašom. Svi su za Life.ba naglasili kako s optimizmom čekaju dvoboj u Zenici.

Vezani sadržaj:

Sarajevo na korak do sna: Škotski Celtic stoji na putu do raja

Piše:Edin Isanović

Bivši selektor bh. tima Mehmed Baždarević vjeruje kako koševski tim može do podviga.

”Sarajevo igra sve bolje i rastu kao ekipa iz godine u godinu. Vjerujem da je sada došao momenat da mogu napraviti historijski rezultat. No, iako se to ne desi, ne treba biti tužan. I do sada su napravili iskorak u Evropi. Dakle, izabranici Vinka Marinovića trebaju odigrati disciplinovano i mudro. Čekati svoju šansu koja će se sigurno ukazati. U ovom momentu škotski prvak nije tim iz najboljih dana svoje historije. Imaju mana koje se trebaju iskoristiti. Bordo timu želim sreću, a u jednoj utakmici je sve moguće i tu vidim prednost Sarajeva”.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Faruk Hadžibegić, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore i nekadašnji igrač Sarajeva, nada se trjumfu bh. predstavnika.

”U fudbalu je sve moguće. Pogotovo ako se igra jedna utakmica kao što je slučaj večeras kada će snage u Zenici odmjeriti prvak BiH i Škotske. Pratim sve prvenstvene mečeve Bordo tima i ne trebate me pitati hoću li večeras biti uz Sarajevo. Tim sa Koševa iz godine u godinu igra sve bolje i nekako mislim da je sazrelo da se jedan klub iz naše zemlje plasira u grpunu fazu. Naravno, bit će teško. Protivnik je renomiran, imaju kvalitete, ali treba vjerovati. Sigurno će na Celticu biti i veći pritisak. Dakako, i neke stvari se trebaju poklopiti”, kazao je Hadžibegić.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten bh. reprezentacije, smatra kako će biti ključno izdržati početnu ofanzivu Celtica.

”Mislim da će gosti odmah krenuti ofanzivno. Ako tim sa Koševa izdrži do poluvremena da ne primi gol, sigurno je da će šanse porasti. Što duže budu imali iks ili čak vodstvo, to će u nastavku ići na stranu aktuelnog bh. prvaka. No, moramo biti svjesni da je Celtic izuzetno kvalitetan suparnik i da će biti teška utakmica”, istakao je Glavaš.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...