Banjalučki polumaraton: Više od 6.000 trkača na ulicama grada na Vrbasu

- Advertisement -

Kenijac Samjuel Naibei Kiplimo i Olivera Jevtić iz Srbije pobjednici su 3. Banjalučkog polumaratona koji je danas održan na ulicama grada na Vrbasu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kiplimo je 21 kilometar pretrčao za 1:04:07 čas, a drugo mjesto uzeo je Tomaš Nađ iz Mađarske, dok je treći bio takođe Mađar Lajoš Berent.

Kada su u pitanju žene, Olivera Jevtić stigla je za 1:16:49 časova, a nakon nje su stigle i Marija Lalić i Danijela Kuna. Četvrta kroz cilj je prošla Lucia Kimani, domaća atletičarka, kojoj je pozlilo u završnici trke pa su joj ljekari pružili prvu pomoć.

Olivera Jevtić, u izjavi novinarima prije dodjele nagrada, rekla je da je ovo njena druga zvanična trka poslije Beogradskog maratona, nakon što je pobjedila u Varni na 17 kilometara.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Imala sa do 13. kilometra rekord staze, međutim zadnjih osam kilometrara kada smo ušli u grupu trkača koji su trčali izgubila sam dosta ritma i tu je i otišao rezultat. Ovde sam došla da uživam, da pobedim i drago mi je da sam to ostvarila”, rekla je ona.

Vremenske prilike nisu pogodovale trkačima, Olivera je rekla da se po ovakvom vremenu troši mnogo više snage i koncentracije.

“Divna je staza, još kada sam gledala dan uoči trke oduševila sam se, samo da još organizatori koriguje da se ne susrećemo sa trkačima koji zaostaju”, istakla je ona i dodala da su joj sljedeći planovi da istrči normu na 10 kilometara za Svjetsko prvenstvo i da popravi maratonsko vrijeme.

Kenijac Samjuel Naibei Kiplimo inače trenira sa Oliverom Jevtić u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Današnja  trka je bila dobra za mene jer sam svaki kilometar se trudio da ostvarim svoj rekord.  Za mene je vrijeme bilo dobro”, rekao je on i dodao da se nada da će sljedeće godine ovo takmičenje biti još veće.

Vladimir Selec, direktor trke, rekao je da su veoma zadovoljni kako je sve proteklo

“Slika je zaista fantastična, mi smo zadovoljni, sve izgleda predivno, na svetskom nivou. Mislim da bi zaista mogli mnogi svetski gradovi da nam pozavide na onom što se ovde danas dešava”, rekao je Selec.

Polumaratonski rekord, iako je očekivano nije oboren, a Selec smatra da je na to uticalo vrijeme jer je bilo izuzetno vruće i sparno.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...