Argentinac završio nogometnu karijeru odlukom trenera, ali se hvali činjenicom da su Messi i Aguero sjedili na klupi radi njega

- Advertisement -

Argentinac Gustavo Oberman nije se proslavio tokom nogometne karijere koju je upravo završio, ali se jedini može pohvaliti podatkom da su zbog njega u jednom trenutku na klupi bili velikani poput Lionela Messija i Sergija Aguera.

Nogometna reprezentacija Argentine U-20 te 2005. godine imala je spektakularan tim. Napad su predvodili talentovani Lionel Messi, Sergio Aguero i Gustavo Oberman.

U prvoj utakmici prvenstva Oberman je igrao ispred Messija, a u nastavku takmičenja ispred Aguera. Jedini on nije podlegao rotaciji, a na kraju je s Messijem u tandemu doveo mlade Argentince do titule U-20 titule svjetskog prvaka.

Oberman i Messi napravili su transfere u Španiju. Dok je jedan od najboljih nogometaša svijeta razvijao svoj talent u Barceloni, Oberman se zadržao nešto duže u River Plateu i također se uputio u Španiju gdje ga je doveo niželigaš Castellon.

PROČITAJTE JOŠ:  Razoran zemljotres od 7,4 stepena pogodio Tajvan

Ovaj 37-godišnjak nikada nije razvio svoj veliki potencijal, dok su Messi i Aguero postali svjetski slavni nogometaši. Oberman je nakon Španije igrao u Rumuniji, Čileu, Indiji i brojnim argentinskim klubovima, ali nigdje nije pronašao svoju sreću.

Danas je doživio tužan kraj karijere. Planirao je odigrati još utakmica za argentinskog četvrtoligaša Dock Sud, ali mu je trener prišao i rekao da više ne računa na njega te da minute neće dobijati.

PROČITAJTE JOŠ:  Osumnjičeni za ubistvo priznao da je zadavio malenu Danku Ilić: Otkrio ko mu je pomogao da se riješi tijela

“Odluku da ne nastavim karijeru donio je trener. Rekao je da me uopće ne uzima u obzir više. Htio sam nastaviti do kraja godine, završiti karijeru na terenu, ali nije bilo mogućnosti. Osjećam se pretužno. Nakon svega u karijeri mislim da sam zaslužio još jednom izaći na teren i oprostiti se”, rekao je Oberman za AS.

Za to vrijeme, njegove nekadašnje kolege u svojim rukama imaju više desetina elitnih svjetskih nogometnih trofeja. Messi se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a Aguero je morao prekinuti karijeru zbog srčanih problema, prenosi Klix.ba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...