Apsolutni rekord: 3 000 učesnika na Sarajevskom polumaratonu

- Advertisement -

 

 Jedanaesti po redu festival trčanja i dobre zabave “Sarajevski polumaraton”, uz ostvareni apsolutni rekord od 3 000 takmičara iz 30 zemalja svijeta, definitivno je potvrdio kako je najznačajnija utrka i jedan od vodećih sportskih događaja u našoj zemlji.

Najveći broj učesnika je bio iz BiH, a pobjedu su ostvarili Mađar Tomas Nagy i bh. atletičarka Lucia Kimani.

S ciljem promocije zdravog života, najljepšim dijelovima Sarajeva, trčali su profesionalni trkači i rekreativci, muškarci i žene svih generacija, što je upravo i najveći uspjeh ove manifestacije. Već tradicionalno podršku Sarajevskom polumaratonu pružila je i kompanija Lactalis BH, koja aktivno bodri brojne projekte u organizaciji Udruženja Marathon.

„Ponosni smo partneri ove uspješne sportske priče koja iz godine u godinu uspjeva animirati sve veći broj učesnika i tako direktno biti nosilac promjena u društvu koje želi zdravije i sretnije okruženje. Današnji broj učesnika sigurna je potvrda da je sve veći broj onih koji zdravlje i pozitivnu energiju i vrijednosti stavljaju na prvo mjesto, a to su upravo ciljevi kojima i mi stremimo. Mi smo bili i ovaj put na licu mjesta da podržimo trkače, i pomognemo im da lakše pređu svoj put od starta do cilja“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalis BH.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

„Lactalis BH  je i ove godine obradovao svojim proizvodima nekoliko hiljada trkača u Sarajevu i na tome mu se zahvaljujemo. Sretni smo i ponosni što je jedna ovako velika i važna globalna kompanija prepoznala kvalitet naših projekata zahvaljujući kojim zajedno populariziramo zdrav i aktivan život“, izjavio je Erol Mujanović, predsjednik Udruženja Marathon, koje je organizator polumaratona.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Svim trkačima Lactalis BH je na današnjem “Sarajevskom polumaratonu” osigurao brzi povratak snage i energije podjelom Dukat Fit mliječnog proteinskog naptika.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...