Allegri: Ispadanje Juventusa iz Lige šampiona neće biti neuspjeh

- Advertisement -

Massimiliano Allegri, trener Juventusa, izjavio je za italijanske medije da eventualno ispadanje njegovog tima u osmini finala Lige šampiona od Atletico Madrida neće biti neuspjeh, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Stara dama” je u prvoj utakmici, igranoj u Madridu, poražena rezultatom 0:2 i u revanšu 12. marta u Torinu čeka je izuzetno težak posao.

“Od kada sam došao Liga šampiona je naš cilj. Ali, ukoliko ljudi kažu da je neuspjeh ako Juventus ispadne, s tim se ne slažem. Nivo Lige šampiona se povećao i u utorak ćemo učiniti sve što možemo da prođemo. Ako prođemo kroz ovu tešku situaciju, onda super, a ako ne onda ćemo pokušati ponovo sljedeće sezone”, kazao je Allegri nakon sinoćnjeg trijumfa nad Udineseom u Seriji A i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

“Čak iako stalno slušam druga mišljenja, ako Juventus ispadne to neće biti neuspjeh. Ako prođemo uredu, ali ako ne onda je to samo fudbalska utakmica i pokušaćemo ponovo. Teoretski smo već osvojili dva trofeja ove sezone. To nije neuspjeh.”

“Juve” je sinoć na domaćem terenu u 27. kolu Serije A savladao Udinese s ubjedljivih 4:1 i pobjegao prvom pratiocu Napoliju, koji ima utakmicu manje, na 19 bodova prednosti. Stoga je jasno da će Juventus doći do osme uzastopne titule šampiona Italije. Ranije ove sezone klub iz Torina je osvojio nacionalni Superkup.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...