Alessandro Costacurta: Marakana postane kao tim

- Advertisement -

Alessandro Costacurta, legendarni fudbaler Milana za italijanske medije je govorio o tome šta čeka igrače Napolija u večerašnjem duelu Lige šampiona sa Crvenom zvezdom na beogradskom stadionu “Rajko Mitić“, popularno zvanim Marakana.

Naime, Costacurta je 1988. godine sa Milanom igrao osminufinala tadašnjeg Kupa šampiona protiv Zvezde, i naglašava da je atmosfera takva da “Marakana postane kao tim“.

“Sjećam se policajaca koji su nas oštro gledali i držali svoje pendreke na zastrašujući način“, prisjeća se Costacurta revanša osminefinala iz 1988. godine i nastavlja:

“Nisu nam uradili ništa loše, ali u meni je bio neki čudan osjećaj. Tokom proslave me ugrizao pas. Postoji nešto drugačije na tom stadionu, neka specifična vrućina koju primijetite kada izađete na zagrijavanje. Rekao sam saigračima da Marakana postane kao tim i mislim da je to upravo tako.“

Revanš utakmica osminefinala Kupa šampiona iz novembra 1988. godine igrala se dva puta. Odnosno prvi duel 9. novembra prekinut je u 64. minuti zbog guste magle kod rezultata 1:0 za Zvezdu, prenosi Anadolu Agency (AA). Sutradan je odigrana ponovljena utakmica koja je završila rezultatom 1:1, a Milan se plasirao u dalje nakon penala. “Rossoneri“ su te sezone otišli do kraja i u finalu sa 4:0 deklasirali Steauu.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Utakmica prvog kola grupe “C“ Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija igraće se večeras sa početkom u 21 sat.

Foto: Arhivska fotografija

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...