Life newsSarkazam

Zbog poskupljenja nargila, mladi najavili kontramjere, stigao i odgovor vlasnika

0
Zbog poskupljenja nargila, mladi najavili kontramjere, stigao i odgovor vlasnika, Life.ba
Nargila kao posljednja slamka spasa u zaustavljanju egzodusa

Najava da bi uskoro cijena nargile mogla narasti za čak 1 KM rastužila je mlada u našoj zemlji koji svakodnevno uživaju u popularnoj šiši. Poskupljenja nisu zaobišla ni ovu industriju.

Zbog ove sramne najave poskupljenje mladi su poručili da će od sada ići u nargila barove u većim grupama kako bi lakše podijelili troškove i podnijeli poskupljenje, piše Satro.info.

“Neko će reći to je samo jedna marka, ali kada uzmete u obzir da mi idemo pušiti svaki dan bar po jednom, a nerijetko i više puta, sabere se tu respektabilan iznos. Iako preferiram da idem sa društvom i da žvalimo ono jedno crijevo satima sada ni to neće biti dovoljno. Prije se sabere nas šest i utalimo se po marku, a od sada ćemo morati ići u većim grupama. Mislim da će optimalno biti 20 osoba na jednu šišu jer se jedno tako može prebroditi ovo poskupljenje”, rekao je lzmir Dangub, student iz Zenice.

PROČITAJTE JOŠ:  Sutra izricanje presude za slučaj Dženan Memić: Šta se sve saznalo nakon šest i po godina?

Vlasnici nargila barova spremni su za dolazak većih grupa mladih.

“Mislim da ćemo ipak morati ograničiti broj mladih koji će moći uživati u jednoj nargili. Dvadeset je ipak previše, ali mislim da je 14 sasvim dovoljno. Poskupljena će početi periodično od naredne sedmice tako da se imamo vremena pripremiti an sve scenarije. Mladi će i dalje moći uživati u šiši koja je postala jedna od osnovni životnih namirnica za mlada u BiH”, rekao je Farhet Žar, vlasnik nargila bara u Sarajevu.

PROČITAJTE JOŠ:  Ne prestaju stizati kritike na račun Ivane Knoll zbog odijevanja: Ako niste znali da je zabranjeno nositi ovu odjeću u arapskoj zemlji..

Vlasnici nargila barova planiraju modifikovati šiše ubacivanjem dodatnih crijeva kako bi odgovorili na novonastale potrebe mladih.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)