Sarajlija uspio promijeniti zdravstvenu knjižicu prije nego što je „pao sistem“

- Advertisement -

Autoprevoznik Jusuf Halilović, rođen 1968. godine u Sarajevu, jučer oko 9 sati prije podne, uspio je na šalteru broj četiri promijeniti zdravstvenu knjižicu prije nego što je „pao sistem“.

Ovaj nevjerovatan događaj privukao je veliku pažnju domaće, ali i inozemne javnosti. Vijest su ubrzo prenijele sve vodeće svjetske novinske agencije.

Novinari našeg portala su tokom dana pokušali u više navrata ostvariti kontakt s gospodinom Halilovićem, ali im to nije pošlo za rukom. Zato ćemo vam u cjelosti prenijeti izjavu koju je gospodin Jusuf dao za čuveni Der Spiegel:

„Ljudi, znam da mi nećete vjerovati, ali ja sam samo imao nevjerovatnu sreću! Znam da sada svi misle da ja posjedujem neke natprirodne sposobnosti, da sam razvio neku posebnu strategiju i sl., ali vjerujte mi na riječ da nije tako.

Ni ja sâm još uvijek ne mogu da vjerujem da se tako nešto dogodilo, i to baš meni. Izvadio sam iz džepa staru zdravstvenu knjižicu i nesigurnim korakom krenuo prema šalteru broj tri, a onda me je gospođa koja radi za susjednim šalterom ljubazno zamolila da pređem kod nje. Vođen nekom životinjskom intuicijom ja sam tako i učinio i desilo se to što se desilo. Na kraju krajeva, možda bi ovakav slučaj bio nemoguć da u posljednje dvije decenije naš zdravstveni sistem nije ovoliko napredovao.

PROČITAJTE JOŠ:  Bh. državljanin uhapšen na graničnom prelazu Slavonski Šamac s 2,2 kilograma marihuane

Ipak je ovo 2040., a ne 2020. godina. Eto, toliko, ne znam šta još da kažem o svemu ovome. Već sam vam rekao, ni ja sâm još uvijek ne mogu vjerovati da mi se ovako nešto zaista desilo. Čini mi se da nikad u životu nisam bio ovako sretan! Moja supruga i moja djeca konačno imaju pravi razlog da budu ponosni na mene.“

PROČITAJTE JOŠ:  Ranko Debevec i Osman Mehmedagić izlaze iz pritvora

 

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...