Sarkazam

Pobuna mladih u BiH: Želimo niže cijene kafe i dopuna za mobitele, gužve u buticima su nepodnošljive

0
Pobuna mladih u BiH: Želimo niže cijene kafe i dopuna za mobitele, gužve u buticima su nepodnošljive, Life.ba

Teška ekonomska situacija i porast nezaposlenosti uzroci su brojnih protesta i pobuna širom svijeta. Talas nezadovoljstva polako se širi i na naše prostore. Budi se Slovenija, pomalo i Hrvatska. U Sloveniji već danima traje pobuna protiv svega što nosi politički predznak.

Neki analitičari su mišljenja da Slovenija lagano klizi prema grčkom scenariju. Zbog čega? Nezaposlenost u Sloveniji porasla je na 9,2 posto, a to je za njihov način razmišljanja, ravno katastrofi.

Jasno, talas nezadovoljstva stiže i u BiH. Već se na brojnim forumima i društvenim mrežama mogu pročitati hiljade komentara očajnih mladih ljudi.

Mnogi od njih već sutra su spremni izaći na ulice. “Preskupa kafa u kafićima, meza u restoranima s turbo-folk pjevaljkama ravna nuli, bjesne cijene dopuna za njihove skupe mobitele koje im roditelji više ne mogu kupovati tako često pa se međusobni dogovori svode uglavnom samo na “prozovem te – hajde me nazovi, nemam više boba”…

PROČITAJTE JOŠ:  Autobus i automobil se sudarili u centru Sarajeva

Također, i gužve, posebno vikendom, u buticima su nepodnošljive. Često se dešava da mladi u BiH zbog toga ne mogu ni vidjeti istaknute natpise sa sniženjima pa se po nekoliko puta vraćaju i mijenjaju gardeorbu. To ih kažu, možda i najviše frustrira. Jer, više se ne puca, a to je dobro.

Naravno, teško ih je sve nabrojati i ovo su samo neki od razloga zbog kojih su mladi u BiH sve nezadovoljniji. Traže uspostavu države koja će im omogućiti da u miru i spokoju ispijaju svoju cjelodnevnu kafu, dopisuju se s vršnjacima SMS porukama po nižim cijenama.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte snimak džeparenja turista u Sarajevu

Zbog toga su, kako tvrde, spremni izaći na ulice i tražiti svoja prava. Dosta im je, kažu, da se takve stvari prelamaju preko njihovih leđa.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)