Lalatović za poraz okrivio Zeljkovića za debakl: Nismo se ovako dogovorili, osjećam se prevareno

- Advertisement -

Fudbaleri banjalučkog Borca doživjeli su blamažu u revanš utakmici prvog pretkola Konferencijske lige te ispali od ekipe B36 Torshavna nakon izvođenja penala.

Poraz je za navijače Borca bio utoliko šokantniji zbog činjenice da je glavni sudac meča dosudio čak dva penala u korist protivničke ekipe, što je potpuno suprotno od prakse sa bh. premijerligaških terena gdje je nepisano pravilo da se penali smiju suditi samo u korist banjalučkog tima, a nikako protiv.

Razočaran je posebno i srbijanski stručnjak Nenad Lalatović koji je sa velikim očekivanjima i ambicijama stigao u Borac.

Lalatović je nakon šokantnog poraza istakao da je ključni razlog zbog kojeg je pristao biti trener Borca taj što mu je Vico Zeljković garantovao sudijsku pomoć kako na utakmicama Premijer lige BiH, tako i u evropskim izdanjima.

Lalatović je rijetko u svojoj trenerskoj karijeri vodio ekipe koje su imale naklonost sudija, pa je u Borac došao potaknut željom da osjeti kako je biti trener jednoj takvoj ekipi, s obzirom na reputaciju koju je banjalučki klub izgradio dolaskom Vice Zeljkovića na mjesto predsjednika N/FSBiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili djevojčicu pa se utopili

“Vico Zeljković me uvjeravao da ćemo imati domaćinsko suđenje gdje god budemo igrali, ali očigledno da je precijenio svoje mogućnosti i utjecaj koji ima u evropskom fudbalu”, kaže razočarani Lalatović i dodaje:

“Ako ne možemo natjerati i privoliti sudije da donose odluke u našu korist protiv ekipe sa Farskih otoka koju čine bankari, mehaničari i recepcioneri, šta to zaista govori o nama i našem fudbalu? Zar je zaista došlo do toga da se ekipi sa Farskih otoka dosude dva penala protiv kluba koji nosi epitet ‘Velikana iz Platonove? Znači li njima riječ ‘velikan’ išta, shvataju li to?”, pita se Lalatović.

Trener Borca dodaje da nije važno jesu li penali bili ili ne.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

“To je apsolutno nebitno. Čak i da je Lazić sjekirom odrubio glavu fudbaleru Torshavna, dva penala se ne smiju suditi protiv nas. Mi smo favoriti i kao favoriti naravno da očekujemo sudijske privilegije i odluke u našu korist. Glavni i odgovorni u UEFA-i bi trebali shvatiti da smo upravo zahvaljujući sudijama osvojili titulu prvaka BiH prije godinu dana, te izborili evropska takmičenja ove sezone. Ako smo to uradili zahvaljujući sudijama, kako onda očekuju da tu istu Evropu igramo bez jednake ili još veće pomoći sudija?”, zaključio je Lalatović koji je za kraj dodao i da se osjeća prevareno od strane Vice Zeljkovića koji mu je garantovao ono što očigledno ne može ispuniti.

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je sa Facebook stranice KlikBajt.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...