Sarkazam

Dacia otvara tvornicu u Gornjoj Lupljanici kod Dervente

0
Dacia otvara tvornicu u Gornjoj Lupljanici kod Dervente, Life.ba

Vijest dana dolazi iz sjedišta rumunskog proizvođača automobila Dacia. Portparol Dacije, Primian Aprilesku, sinoć je na dnevniku državne televizije objavio ekskluzivnu vijest koja se tiče i naše zemlje. Naime, usljed nepovoljnog kursa rumunskog leka u odnosu na euro, proizvodni pogoni iz Pitestija u Rumuniji sele u Bosnu i Hercegovinu. Tvornica sa proizvodnim kapacitetom od 200.000 automobila godišnje, gradiće se u mjestu Gornja Lupljanica kod Dervente.

Tvornica otvara proizvodne pogone početkom aprila 2018. godine, a prvi primjerci modela Logan MCV i Sandero Stepway sa proizvodnih traka u Gornjoj Lupljanici će izaći do kraja iste godine. Tvornica u BiH će jedina imati ekskluzivnu proizvodnju modela Sandero Cabriolet, čije predstavljanje je najavljeno za početak 2019. godine na salonu automobila u Temišvaru.

Na svom uspješnom putu, Dacia grabi koracima od sedam milja, a otvaranje proizvodnog pogona u našoj zemlji nesumnjivo će dodatno doprinjeti rastu popularnosti ovog brenda u Bosni i Hercegovini.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.