Ponovo promjena vremena? Evo kad nam stiže kiša i temperatura od 5 stepeni

- Advertisement -

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 2. oktobra, srednjoročnu prognozu za period do 17. oktobra 2023. godine.

Kako navode, do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme. Prostrano polje povišenog zračnog pritiska i dalje diktira vremenske prilike u našoj zemlji.

Tokom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano sa natprosječno visokim temperaturama zraka. Od 14. oktobra do kraja prognoznog perioda očekuje se promjena vremena praćena čestim padavinama i nešto nižim temperaturama zraka, piše Radiosarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Požar u centru Goražda: Crni dim širi se iz stambene zgrade

Temperaturni režim uslovljen stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura. Narednih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognoziraju se od 4 do 9 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 °C, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29 °C.

PROČITAJTE JOŠ:  Zbog pljuskova praćenih grmljavinom izdato upozorenje za brojne regije u BiH

Od 15. oktobra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 5 do 10 °C, u Hercegovini od 9 do 14 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 °C.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u centru Goražda: Crni dim širi se iz stambene zgrade

U ulici Višegradska u Goraždu u stambenoj zgradi u...

Ogromni piton snimljen u Igalu

Na jednom od omiljenih ljetovališta Srba u Crnoj Gori...

Veliki požar u Gradačcu: Gori deponija

Veliki požar danas je zahvatio deponiju Višnjik, koja se...

U Trnovu obilježena godišnjica streljanja šestorice mladih Srebreničana

Članovi porodica žrtava genocida okupili su se na stratištu...