Podgorica: Pravnik aplicirao za posao kod 40 firmi, 39 mu nije odgovorilo

- Advertisement -

Podgorica: Pravnik aplicirao za posao kod 40 firmi, 39 mu nije odgovorilo

Sanel Feratović, pravnik iz Podgorice, postao je crnogorski rekorder po broju prijava za posao. On je za 45 dana poslao svoju biografiju i formular za posao na 40 adresa, ali je odgovor dobio od samo jedne kompanije, prenosi Anadolu Agency. Sanelu je čudno zašto mu firme kod kojih je konkurisao za posao nisu bar odgovorile da nije primljen, iako po Zakonu, dužnost poslodavca je da obavijesti sve prijavljene da li su primljeni i ako nisu, zašto nijesu.

Sanel je diplomirani pravnik. Ima 27 godina. Zbog ekonomske krize koja je zahvatila Crnu Goru, Sanel je odlučio da što prije pokuša naći posao. Nije bio od onih koji biraju posao, jer mu je bilo bitno raditi. Kako kaže, svaki dan je kupovao novine i tražio oglase za posao. Menadžer prodaje, magacionar, pomoćnik kuvara, komercijalista… samo su neki od poslova za koje se Sanel prijavio. Ali, kako kaže, odgovora nije bilo, a ni dan-danas ih nema.

PROČITAJTE JOŠ:  Pao sa 54 kg marihuane

Jedino povratno pismo stiglo mu je od kompanije koja se bavi distribucijom pića, ali sa naznakom da nije ušao u uži izbor kandidata.

„Sve mi je ovo pomalo čudno, jer nijesam imao ambiciju da se zaposlim u Vladi ili nekom ministarstvu, iako smatram da bi se i tamo dobro snašao. Želim da radim pošteno, kako bih prehranio porodicu. Ali nijesam vjerovao da od 40 kompanija koje su raspisale oglas za prijem radnika, njih 39 mi nije ni odgovorilo”, kaže Sanel u razgovoru za AA.

PROČITAJTE JOŠ:  Pao sa 54 kg marihuane

No, ovaj čovjek ne gubi nadu.

“Šta da se radi, idemo dalje. Možda sljedeći put bude bolje, pa makar i odgovor dobijem“, kaže Sanel kojem kao pravniku po struci nije jasno kako to da kompanije aplikantima za posao često ni ne odgovore da li su primljeni. Sanel je vjerovatno crnogorski rekorder kada su u pitanju poslate aplikacije za posao, ali da stvar bude još gora, vjerovatno je jedan od rijetkih ljudi kome čak 39 kompanija nije odgovorilo na zahtjev.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...

Bregu: Uspostavljanje jedinstvenog tržišta treba i dalje biti krajnji cilj zapadnog Balkana

OHRID, (FENA) - Generalna sekretarka Vijeća za regionalnu saradnju...