Obdukcija tijela potvrdila: Smrt muškarca u pritvoru zeničke policije je bila nasilna

- Advertisement -
Obdukcija preminulog u pritvorskoj jedinici PU Centar u Zenici pokazala je da je smrt nasilna, kao posljedica ranijih dešavanja prije hapšenja.

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK se navodi da je 17. juna u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona dr. Vedo Tuco izvršio vanjski pregled i obdukciju tijela I. A. koji je dana 15. juna oko 21:15 sati preminuo u prostoriji za zadržavanje Policijske uprave I.

“Nakon pregleda i obdukcije tijela I.A. doktor Tuco se izjasnio o uzroku smrti i konstatovao da je smrt nasilna. Ova konstatacija je policijske službenike usmjerila na prikupljanje dodatnih informacija o okolnostima pod kojim je I. A. zadobio povrede koje su utvrđene prilikom pregleda i obdukcije”, stoji u saopćenju MUP-a te dalje navode:

PROČITAJTE JOŠ:  Španija je novi prvak Evrope: Furija pobijedila Englesku za četvrtu titulu prvaka

“Dana 18. juna u 00:25 sati nakon prikupljenih operativnih saznanja od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona slobode je lišeno lice S. H. rođen 1979. godine iz Zenice, za koje postoje osnovi sumnje da se može dovesti u vezu sa ovim događajem, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.”

PROČITAJTE JOŠ:  Sramotno: U Novom Sadu se plakatima poziva na "godišnjicu oslobođenja Srebrenice"

Nakon kompletiranja dokumentacije osumnjičeni S. H. je 18. juna uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška tjelesna povreda” sa smrtnom posljedicom.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije sve radnje u vezi sa ovim događajem poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Snalažljivi Semberci pronašli spas od vrućina: Napravili bazen od bala sijena

Ovih dana mnogima je glavni cilj kako se osvježiti...

Elvisu Ćustendilu 25 godina zatvora za ubistvo Amre Kahrimanović

Elvis Ćustendil, policijski službenik MUP-a TK, osuđen je na...

Vlasnik kafića u Beogradu polomio lobanju radniku: Šutirao ga u glavu

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu...

Kakvi su ovo (ne)ljudi: Djetetu ukrali invalidska kolica

Molim vas, ako je neko vidio ova kolica na...

Strašna tragedija kod Vrbasa: Beba se utopila dok se kupala

Jednogodišnja beba D.A stradala je u tragediji u Lenjinovoj...