Modiko HD: Premijera modnih filmova 9. marta

- Advertisement -

Udruženje modnih djelatnika i kostimografa u saradnji sa British Councilom, Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu i Kinom Meeting Point najavljuje predstavljanje Modiko kratkih modnih filmova.

Modni film je inovativan i kreativan medij koji omogućava nov način efektne vizualne prezentacije modne industrije. Ovaj medij koji obuhvata različite vizualne platforme mijenja način na koji se modna industrija prezentuje i promoviše, isotvremeno dajući mogućnost mladima dizajnerima da se takmiče sa etabliranim imenima. Za dizajnere iz malih zemalja kakva je Bosna i Hercegovina, modni film pruža dobru priliku da dopru mnogo dalje od lokalne publike i tržišta.

PROČITAJTE JOŠ:  Botić: Reći će ti neki: "Tu sam za tebe..., a da li su tu

Ovi modni filmovi zaokružuju Modiko HD projekat koji je zapocet 14. novembra 2011 sa prikazivanjem najboljih ostvarenja britanskog modnog filma, predavanjima gostiju iz Velike Britanije Elishom Smith Leverock, Kathryn Ferguson, Davidom Saundersom na temu moda i film i četverodnevnom radionicom koja je rezultirala stvaranjem Modiko modnih filmova.

Kreativni tim koji je učestvovao u Modiko HD projektu  su: Dizajneri Amna Kunovac Zekić, Jasna Hadžimehmedović Bekrić, Milan Senić, Ata Omerbašić, Lejla Hodžic, Belma Lizde Kurt, Vanja Ciraj, Irma Saje i Lena Stefanović. Režiseri Midhat Mujkić i Zinka Bejtić, zvuk i muzika Igor Čamo i Duško Segvić, stilistica Gasha Miladinović, make up artist Renata Ponjević i Maja Koristović Talović, frizer Ensar Dervišbegovic, glumice Alma Terzić, Luna Mijović, Irma Alimanović, Maja Nurkić, Analuna Vranić, Džaan Zec-Filipović, Anja Uzeirbegović, vizuelni identitet Enisa Bravo.

PROČITAJTE JOŠ:  Hana Hadžiavdagić oduševila fanove “divljom” afro frizurom

Promocija filmova će se održati u petak 9. marta u 21.00 sati u Kinu Meeting Point. Nakon projekcije filmova biće upriličen ‘Modiko’ koktel party i druženje uz specijalno kreirani koktel u zaštitnoj rozoj boji Modiko udruženja.

[nggallery id=772]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Treba li guliti koru voća i povrća?

Nema sumnje da jedenje više voća i povrća može...

Raskinuli Sofija i Dal: Obrisali sve zajedničke fotografije

Bivši nogometaš Dal Varešanović i Sofia Vićentijević, kćerka Amre...

Hana Hadžiavdagić oduševila fanove “divljom” afro frizurom

Bosanskohercegovačka influenserica Hana Hadžiavdagić obilježila je na društvenim mrežama...

Hrana koja može poboljšati seksualni život

Legenda kaže da je Casanova, talijanski avanturist i možda...

Botić: Reći će ti neki: “Tu sam za tebe…, a da li su tu

Reći će ti neki: "Tu sam za tebe..." Ali neće...