Prkosan čin nade: Elie Saab predstavio ekskluzivnu kolekciju visoke mode – Bejrut, Sveti izvor 

- Advertisement -

Libanonski dizajner Elie Saab predstavio je ekskluzivnu kolekciju visoke mode pod nazivom “Bejrut, Sveti izvor” (Beirut, The Sacred Source), kako bi odao počast stradanju grada u velikoj eksploziji koja se dogodila 4. augusta ove godine. Njegova ekskluzivna kolekcija koja slavi ljepotu i čarobni duh Bejruta, dolazi u mekoj paleti boja i sa kultnim šljokicama po čemu je libanonski dizajner prepoznatljiv.

Spot kojim se predstavlja kolekcija sniman je u romantičnoj šumi. Zelene boje biljaka prekrasno se stapaju s ružičastim i pastelno plavim bojama elegantnih haljina, prikazujući tako ljepotu Bejruta.

Srce Eliea Saaba kuca u pulsu Bejruta, jedinog mjesta kojem će uvijek pripadati, njegovog doma, svoje vječne muze. Nepokolebljiva ljubav prema prelijepoj kompleksnosti grada zauvijek nadahnjuje njegovu umjetničku viziju. Zato je magični duh Bejruta esencijalan za njegove kreacije.  On dizajnira sa Bejrutom, sa njegovom živahnom kulturom i bogatim naslijeđem.

U ovoj novoj, hirovitoj kolekciji koju je Elie Saab podijelio sa svijetom on se poziva na SVETI IZVOR – THE SACRED SOURCE, pulsirajuću životnu snagu koja omogućava Bejrutu trijumf iznova. Daje dah ruhu prelijepih božanstava koja utjelovljuju esencije njegovog najdražeg Bejruta, kojem pruža prkosan čin nade.

Poznati dizajner i sam je bio žrtva zastrašujuće eksplozije, a u trenutku nesreće bio je u Bejrutu sa sinom. U eksploziji uništeno je sjedište njegove kompanije, uredi, pa čak i kuća. Međutim, Elie Saab vraća se s ekskluzivnom kolekcijom koja odaje počast Bejrutu i na ovaj način želi pomoći glavnom gradu Libanona.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...