“The Marc Jacobs”

- Advertisement -

Samo tri godine nakon što je iznenada ugasio liniju „Marc by Marc Jacobs“, američki dizajner Marc Jacobs objavio je kako pokreće novu, prostupačnu liniju čija je prva kolekcija najavljena za pre-fall sezonu 2019. godine.

Kada je 2015. godine donešena odluka o gašenju prve pristupačne linije „Marc by Marc Jacobs“, mnogi fanovi brenda su ostali razočarani; ne samo jer je odjeća bila elegantna i pristupačna, već je gašenje također signaliziralo kraj saradnje sa kreativcima Katie Hillier i Luella Bartley.

https://www.instagram.com/p/BrA6l_1Axkl/

Nova linija će biti nazvana “The Marc Jacobs“ i bit će inspirisana periodom 90-ih. Najavnu fotografiju je radio škotski fotograf Hugo Scott, a modele je obukla ruska stilistica Lotta Volkova koja je poznata po suradnji sa Demnom Gvasaliom na kolekcijama brendova Balenciaga i Vetements.

Na fotografiji su prikazani modeli u pantalonama sa širokim nogavicama, oversized džemperima i upadljivim asesoarima. Više fotografija kolekcije se očekuje u aprilu naredne godine, a u potpunosti će biti predstavljena u maju 2019.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...