Louis Vuitton kofer za šampionski trofej League of Legends

- Advertisement -

Francuska modna kuća Louis Vuitton ovog vikenda je predstavila specijalno dizajnirani kofer u kojem će biti predstavljen šampionski trofej namijenjen novom League of Legends svjetskom šampionu.

Za izradu kofera bilo je potrebno preko 900 sati rada i više od 25 ljudi, a iz Louis Vuittona su rekli kako je ideja bila stvoriti kofer koji spaja tradicionalno znanje Louis Vuittona i ultra-moderne visokotehnološke elemente inspirisane svijetom League of Legends.

https://www.instagram.com/p/B4r5hUkossP/

Ovaj jedinstveni prtljažnik dizajniran je sa visokotehnološkim elementima kao što su ekrani na svakoj od 5 strana prtljažnika i ultra-moćne LED diode koje obrubljuju svaki panel. Kofer je također opremljen i mehanizmom koji je predviđen za mjerenje kako bi se omogućilo automatsko otvaranje i zatvaranje, kao i podizanje trofeja.

https://www.instagram.com/p/B4mb6trDw4N/

Rad na koferu je bio podjeljen u dvije faze. Prva faza podrazumjevala je tehničku i inovativnu realizaciju, a druga faza je uključivala pripreme koje koriste tradicionalno znanje koje kuća održava više od 160 godina.

Louis Vuitton je i u prošlost dizajnirao kofere za trofeje nekih od najvažnijih sportskih takmičenja kao što su FIFA Svjetsko prvenstvo u fudbalu, Roland Garros i Davis Kup u tenisu, kao i Svjetsko prvestvo u ragbiju, a modni gigant je sada prepoznao sve veću popularnost elektronskih sportova i na pravi način iskoristio to što će se finale ovogodišnjeg LoL Svjetskog prvenstva održati u Parizu.

https://www.instagram.com/p/B4pf6aOjxPc/

 

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...