Foto: Pogledajte novu kolekciju Belme Tvico za sezonu proljeće/ljeto 2019.

- Advertisement -

Slojevitošću i bosančicom do srca žena iz čitavog svijeta

Belma Tvico s proljeća preporučuje slojevitost u odijevanju, a njena kolekcija proljeće/ljeto 2019. godine upravo nosi naziv Strata (slojevitost).

Kolekcija „Strata“ sačinjena je s više od 70 različitih komada izrađenih od čipke, muslina, tila i satena. Inspirirana je stijenama, sedimentima i prirodom uopće, a na dizajnu materijala od kojih su izrađeni modeli Belma je radila sam sa svjetski poznatom umjetnicom Taidom Jašarević.

Njihova sinergija rezultirala je unikatno dizajniranim paternima štampanim na različim tekstilnim podlogama.

Saradnjom na kolekcijama:  “Infinity”, “Vibrance” i “Strata” u zadnje dvije godine dat je prisniji pečat svakom odjevnom predmetu.

Unikatni dezeni materijala kolekcije „Strata“ kombinuju bosanskohercegovačko srednjovjekovno pismo bosančicu i dijelove teksta prenesenog s Povelje Kulina bana, koji je najstariji očuvani dokument bh. državnosti.

Printovi koji su dizajnirani za ovu kolekciju naglašavaju ženstvenost i mladost. Dominiraju pastelne boje u printanim materijalima poput organdina, muslina, tila, kao i sequin materijalima.

Uz kreacije koje odišu romantikom i ženstvenošću, dio izuzetno bogate kolekcije čine i klasični modeli sakoa i hlača. “Strata” je dodatno obogaćena svečanim haljinama od čipke i sequin materijala u crnoj boji, čime je Belma Tvico potvrdila usklađenost kolekcije s modnim trendovima aktuelne sezone prezentiranim na svjetskim sedmicama mode, koje uz vesele igre bojama ističu klasičnu, a uz to i sofisticiranu i mističnu crnu.

Na toaletama su prisutne i trendy šljokice u metalik i crnoj boji.

U unikatnost Belminih “Strata” modela uvjerili su se brojni posjetitelji showrooma na Pariskoj sedmici mode, a kolekcija je prije pariskog Artcurialua, predstavljena na modnoj reviji koja je obilježila 2018. godinu održanoj u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, povodom deset godina modnog brenda Belma Tvico.

U Parizu su  “Strata” komade nosile  bh. manekenka Sarah Čerkez, njemačka glumica i model Teodora Đurić, DJ Take A Mic, američka influenserica Zita Vass, japanska modna novinarka Sara Waka, a poznata svjetska muzičarka Mabel nosila je Belma Tvico bomber jaknu tokom nastupa u Glasgowu. Kreacije na fotografijama nose poznati modeli Hilda Halilović i Tamara Miličević, fotografije potisuje Miloš Nadaždin.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...