Chanel objavio ko će naslijediti mjesto Karla Lagerfelda

- Advertisement -

Modna kuća Chanel potvrdila je da će Virginie Viard, inače direktorica Chanel modnog studija i Karlova dugogodišnja saradnica, naslijediti Karla Lagerfelda. Vijest o smrti jednog od najvećih modnih dizajnera potvrđena  je u utorak, 19. februara. Imao je 85 godina.

U januaru ove godine, Karl Lagerfeld je po prvi put izostao sa revije, a iz Chanel kuće rečeno je kako se on osjeća umorno. Umjesto velikog Lagerfelda, po završetku revije, na pozornicu je izašla Viard i naklonila se publici.

https://www.instagram.com/p/BuHH3y1gQfN/

Virginie Viard je radila sa Karlom Lagerfeldom od samog početka. Njen mandat u Chanelu započeo je 1987. godine kada ju je Karlov porodični prijatelj Prince Rainier preporučio za stažiranje, a oni su od tada postali nerazdvojni. Pratila ga je u Chloe 1992. godine, a potom su se 1997. zajedno vratila u Chanel.

https://www.instagram.com/p/BuHWlbwHAfr/

Premda se nagađalo kako Chanel otvara mjesto za dolazak Phoebe Philo koja je napustila Celine 2017. godine, modna kuća je ipak odlučila dužnost predati osobi koju je Karl često nazivao svojom „lijevom i desnom rukom“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...