Andreja iz BiH pokorila modni svijet kao transrodna manekenka

- Advertisement -

Andreja Pejić rođena je kao Andrej i pokorila je modni svijet kao transrodna manekenka te je 2014. godine promijenila spol, a ostvarila se i kao glumica.

Bosanskohercegovačka manekenka Andreja Pejić pokorila je modni svijet još i prije nego što je 2014. godine odlučila promijeniti spol, a i danas niže uspjehe na modnom, ali i glumačkom polju.

Andreja je rođena kao Andrej 1991. godine u Tuzli, a roditelji su joj se razveli ubrzo nakon njezina rođenja. Nju i brata Igora odgajale su majka i baka, a s obzirom na rat koji je harao Bosnom i Hercegovinom, obitelj se radi vlastite sigurnosti 2000. godine preselila u Australiju.

Nakon što je završila školu, zaposlila se u jednom lancu brze hrane, u kojem ju je primijetio modni agent i uveo je u svijet mode, gdje su je brzo zapazili i angažirali slavni svjetski dizajneri. Od samih početaka nosila je muške i ženske revije Jeana Paula Gaultiera, a MODELS.com uvrstio ju je na listu najboljih 50 modela svijeta, i to na 18. mjesto. Iste je godine bila uvrštena na popis 100 najseksepilnijih žena svijeta.

PROČITAJTE JOŠ:  Pileća prsa i zdrava ishrana

2013. godine našla se na naslovnicama svjetskih medija nakon što je objavila vijest o promjeni spola i otvoreno progovorila o toj temi, prenosi Žene.ba.

“Ljudi su mi govorili da ću izgubiti ono što nosim u sebi i da više neću biti zanimljiva, da na svijetu postoji već puno lijepih djevojaka”, izjavila je u intervjuu za Vogue, a godinu dana kasnije podvrgnula se zahvatu i kaže da zbog te odluke ne žali.

Andreja se ostvarila i kao glumica, a zadnju ulogu odigrala je ove godine u filmu “Dalíland”, priči o čudnom i fascinantnom braku Salvadora Dalija i njegove supruge Gale. Pejić je utjelovila francusku pjevačicu Amandu Lear, Dalijevu blisku prijateljicu, koja mu je i 15 godina bila muza, a film je ovog kolovoza predstavljen na Filmskom festivalu u Torontu i bit će objavljen u septembru.

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela

Nekadašnja plavuša sada je postala brineta, a svi se slažu kako joj i smeđa kosa pristaje sjajno. Zbog svoje transrodnosti Andreja je stekla velik obožavatelja i na Instagramu je prati više od 450 000 ljudi, a u posljednje vrijeme uglavnom objavljuje neobična crno-bijela videa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreja Pejic (@andrejapejic)

Zanimljivo je da je Andreja jedna od najbogatijih manekenki u Australiji, čija se imovina procjenjuje na oko jedan i pol miliona dolara.

O njezinu ljubavnom životu ne zna se ništa, a šuškalo se da se 2013. godine udala za modnog dizajnera Rembrandta “Remyja” Durana, ali to se ipak kasnije pokazalo samo kao nagađanje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...