Sony Ericsson 2010.: X10, X10 mini, X10 mini pro, Vivaz i Vivaz pro

- Advertisement -

Kompanija Sony Ericsson predstavila je pet novih modela za 2010. godinu – X10, X10 mini, X10 mini pro, Vivaz i Vivaz pro telefone sa bogatom grafikom, inteligentnim rješenjima i novom UX platformom koja će se primjenjivati u cijelom asortimanu proizvoda.

Ova platforma koristi open („otvoreni“) operativni sistem i pruža korisnicima jedinstveno iskustvo, zahvaljujući kombinaciji najsavremenijih karakteristika iz oblasti zabave sa originalnim aplikacijama, savršenom integracijom servisa društvenih medija i bogatog grafičkog korisničkog interfejsa.

Pored brige o novim modelima, Sony Ericsson razvija strategiju kojom planira da do 2015. godine smanji emisiju CO2 (koja nastaje tokom proizvodnih procesa).

Ključni element strategije je predstavljanje nove Sony Ericsson GreenHeart tehnologije, koja je korištena u izradi dva nova modela telefona – C901 GreenHeart i Naite, kao i MH300 slušalice, koje se smatraju jednim od najekološkijih proizvoda na tržištu.

X10

Omogućava korisnicima da organizuju sadržaj svog telefona pomoću aplikacija Mediascape i Timescape. Timescape aplikacija hronološki organizuje cjelokupnu komunikaciju sa svakim kontaktom na jednom mjestu, bez obzira na izvor (SMS, e-mail, Facebook, Twitter…). Mediascape aplikacija ima jedinstven pristup lokalnim i online multimedijalnim sadržajima.

Inteligentna rješenja integrisana u Mediascape i Timescape mogu automatski da prepoznaju veze između kontakta, sadržaja i medija, a zahvaljujući preporukama za alternativne načine komunikacije ili upoznavanje sa novim medijima, korisnici mogu da istražuju mogućnosti na potpuno nov način. Karakteristika inteligentnog prepoznavanja lica može da prepozna do pet lica na slici i automatski ih povezuje sa adresarom korisnika i drugim srodnim vrstama komunikacije sa tom osobom. Putem ovog telefona može da se preuzme bilo koja aplikacija direktno sa velikog broja online prodavnica.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tuča u garaži SCC-a: Tri osobe na ukazivanju ljekarske pomoći, više uhapšenih

Sony Ericsson uvodi i nove bežične slušalice Hi-Fi Wireless Headset uz FM radio MW600. Uz primjenu najnovije bluetooth tehnologije i ugrađenog FM radija, slušalice omogućuju slušanje muzike u visokoj rezoluciji preko slušalica koje poboljšavaju zvuk. Sa kristalno čistim OLED displejem, lakim pristupom kontroli i RDS radio informacijama, korisnik ne mora da nosi telefon da bi slušao omiljenu radio stanicu.

Telefon X10 podržava GSM, GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, UMTS HSPA 900/1700/2100 i UMTS HSPA 800/850/1900/2100.

X10 mini i X10 mini pro

Mobilni telefoni bogatih aplikacija predstavljaju kompakt verzije telefona X10. Kombinacija Android platforme i originalnih aplikacija sa prilagodljivom UX platformom čini ove nove telefone idealnim uređajima za komunikaciju punu zabave. Korisnici mogu da personalizuju sva četiri ugla ekrana i widget kako bi pristupali potrebnim aplikacijama uz neograničene mogućnosti.

Ova dva modela telefona imaju jedinstvenu aplikaciju Sony Ericsson Timescape, koja hronološki organizuje cjelokupnu komunikaciju sa svakim kontaktom na jednom mjestu, bez obzira na izvor (SMS, e-mail, Facebook, Twitter…). Interaktivni muzički plejer koristi “dugme za beskonačnost” da bi na jednom mjestu sakupio sav muzički sadržaj iz muzičke prodavnice i sa YouTube-a. Sadrže kameru od 5 megapiksela i video i Qwerty tastaturu koja je klizna i pogodna za brzo i lako slanje SMS poruka.

X10 mini i X10 mini pro podržavaju HSPA 900/2100 i EDGE 850/900/1800/1900, HSPA 850/1900/2100 i EDGE 850/900/1800/1900.

Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson Vivaz se potpuno izdvaja dizajnom koji prati liniju ljudskog tijela i preciznom interakcijom sa aparatom. Ima visokokvalitetni HD video, koji omogućava korisnicima da snimaju i emituju doživljaje zahvaljujući najnovijim opcijama za pravljenje i slanje video materijala. Capture snima spontane trenutke i doživljaje u HD kvalitetu i savršenoj visokoj rezoluciji, a posebno video dugme omogućava da se video materijal snima uz stalni auto fokus radi savršenog rezultata. View pravi pregled video sadržaja u stendby panelu ili online preko Wi-Fi na ekranu od 3,2 inča, dok Share vrši preuzimanje preko Wi-Fija na YouTube i Picasu u visokoj rezoluciji, uz korištenje drugih opcija na telefonu.

PROČITAJTE JOŠ:  U Cazinu se organizuje takmičenje u brzom jedenju ćevapa

Odlikuje se najmodernijim zaobljenim dizajnom, koji će postati stalna karakteristika asortimana Sony Ericssona u budućnosti. Ima lak pristup društvenim mrežama, kameru sa 8,1 megapiksela i detekciju lica i osmjeha.

Sony Ericsson Vivaz podržava UMTS HSPA 900/2100 i GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, UMTS HSPA 850/1900/2100 i EDGE 850/900/1800/1900.

Sony Ericsson Vivaz pro

Sony Ericsson Vivaz pro dopunjuje ponudu touch screen telefona sa Qwerty tastaturom, čime korisnici dodatno unapređuju iskustvo korištenja za slanje poruka i zabavu. Cijela Qwerty tastatura omogućava korisnicima da komuniciraju brzo i efikasno putem e-maila, SMS poruka ili društvenih mreža.

Kao i prvi telefon u seriji, Sony Ericsson Vivaz, Sony Ericsson Vivaz pro omogućava korisnicima da snimaju i emituju najljepše doživljaje u HD video formi. Sony Ericsson Vivaz pro omogućava praćenje najnovijih dešavanja preko maila, Twittera, Facebooka, blogovanja i chatovanja, ima 3,2” 16:9 široki ekran, trenutni online pristup aplikacijama, igricama i muzici i kameru sa 5 megapiksela.

Sony Ericsson Vivaz pro podržava UMTS HSPA 900/2100 i GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, UMTS HSPA 850/1900/2100 i GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...