Mačak Max dobio počasnu diplomu američkog univerziteta

- Advertisement -

Mačak iz SAD po imenu Max dobio je počasni doktorat iz “litter-ature” na Državnom univerzitetu Vermont u znak priznanja za njegovu druželjubivost.

Mačak, punim imenom Max Dow, živi na kampusu, a pokazao se kao vješt drijemač i lovac na miševe, bivajući “godinama član fakultetske porodic”, stoji u objavi univerziteta na društvenim mrežama, piše Guardian.

“On je godinama član naše velike fakultetske porodice i uz zvučno predenje u znak odobravanja, dodjeljujemo mu prestižnu titulu doktora litter-ature, zajedno sa svim povlasticama koje ona donosi: mačjom metvicom, povlasticama na grebalici i mačjim toaletom”, stoji u njihovoj objavi.

PROČITAJTE JOŠ:  Prošlo je 15 godina od smrti glumca Žana Marolta

Max je nekada bio divlje mače u gradu Fair Havenu u Vermontu, ali posljednjih pet godina živi sa svojom vlasnicom Ashley Dow u Castletonu.

Mačak je često posjećivao kampus Castleton cijelo vrijeme dok je živio s Ashley, gdje su ga studenti često mazili, slikali za svoje časove fotografije i na druge načine od njega dobivali emocionalnu podršku, saopštio je Vermont Public, prenosi Index.

Ipak, nisu svi oduševljeni prisutnošću Maxa Dowa pa su ga napale su ga divlje mačke iz komšiluka. Ali, kad se to pročulo, članovi kampusa pokušali su ga zaštititi, a takođe su poštovali zahtjeve Ashley Dow, postavljene po univerzitetu, da dovedu Maxa kući ako ga ikada vide vani nakon 17 sati.

PROČITAJTE JOŠ:  Amel Tuka drugi u utrci na 800 metara na mitingu u Italiji

“Studenti ga stvarno znaju donijeti na naš prag. Nekada me znaju i nazvati, jer sam napisala broj mobitela, pa me obavijestiti gdje se nalazi. Sve dobro funkcioniše, a u svjetlu doktorske titule mogu reći samo jedno – zaista je prilično zanimljivo biti njegova vlasnica”, rekla je Ashley.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Snalažljivi Semberci pronašli spas od vrućina: Napravili bazen od bala sijena

Ovih dana mnogima je glavni cilj kako se osvježiti...

Elvisu Ćustendilu 25 godina zatvora za ubistvo Amre Kahrimanović

Elvis Ćustendil, policijski službenik MUP-a TK, osuđen je na...

Vlasnik kafića u Beogradu polomio lobanju radniku: Šutirao ga u glavu

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu...

Kakvi su ovo (ne)ljudi: Djetetu ukrali invalidska kolica

Molim vas, ako je neko vidio ova kolica na...

Strašna tragedija kod Vrbasa: Beba se utopila dok se kupala

Jednogodišnja beba D.A stradala je u tragediji u Lenjinovoj...