(VIDEO) Načelnica policije iz Srbije hit na društvenim mrežama: Ona mora znati….

- Advertisement -

Načelnica Policijske uprave Smederevo Vesela Milovanović izazvala je pravu buru na društvenim mrežama nakon gostovanja na jednoj televiziji.

Naime, pažnju su izazvali detalji na njezinoj uniformi. Vesela se, naime, na televiziji pojavila u svečanoj uniformi na kojoj su činovi i srbijanska zastava bili okrenuti naopako, pa su gledaoci primijetili da izgleda kao zastava Ruske Federacije, prenosi N1.

Fotografije su se vrlo brzo proširile društvenim mrežama, a reagovao je i policijski sindikat Sloga Užice, koji ju je optužio za narušavanje ugleda policije i povredu službene dužnosti.

“Prošle sedmice na Televiziji Smederevo u svečanoj uniformi gostovala je načelnica PU-a Smederevo Vesela Milovanović. Teme emisije bile su serijska ubojstva u Srbiji i razoružavanje građana Srbije. Ono što je zapelo za oko gledaocima emisije je elementarno nepoznavanje Uredbe o odori, oznakama i opremi policijskih službenika koje je načelnica iskazala”, stoji u objavi.

PROČITAJTE JOŠ:  Akcija "Sultan II": Sarajevska policija pronašla drogu i oružje

Napominje se i kako je načelnica morala znati redoslijed boja na srbijanskoj zastavi i kako se stavljaju epolete na ramena. “Gledaoci su u ovom slučaju mogli vidjeti da su činovi okrenuti naopako, a zastava Srbije okrenuta naopako, pa je izgledala kao zastava Ruske Federacije. Ovakvim ponašanjem načelnica Policijske uprave Smederevo počinila je lakšu povredu službene dužnosti propisanu člankom 206. stav 1. tačkom 5. Zakona o policiji”, navode iz sindikata.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...