Uživajte u suncu dok možete, meteorolozi najavili promjenu vremena

- Advertisement -

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i tokom večeri očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U Sarajevu sunčano. Tokom poslijepodneva porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura oko 24 stepena.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 29.

PROČITAJTE JOŠ:  Bosansko Grahovo: U prevrtanju traktora poginuo radnik

U petak će preovladavati umjerena naoblaka, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina se očekuje u Bosni. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusovih.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...