Turkish Airlines 18. juna počinje letjeti: Direktni letovi za Tursku iz 16 evropskih gradova

- Advertisement -

Turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) će od 18. juna početi s direktnim letovima iz 16 europskih gradova prema Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Turkish Airlines, koji inače realizuje letove prema 127 zemalja svijeta, zbog pandemije koronavirusa obustavio je sve letove 27. marta, a kako navode iz ove turske aviokompanije, THY postepeno počinje s domaćim i međunarodnim letovima.

Kako bi odgovorio na potrebe i zahtjeve putnika nakon perioda vanrednog stanja, THY će 18. juna realizovani direktne letove iz 16 evropskih gradova prema ukupno 14 gradova u Turskoj.

Iz THY-a navode kako su u periodu protekla dva mjeseca poduzeli korake u saradnji s nacionalnim i međunarodnim vlastima, kako bi ušli spremni u period nakon pandemije.

Smatrajući sigurnost leta i zdravlje svojih gostiju prioritetnim, kompanija je nakon detaljnih analiza i priprema donijela odluku o pokretanju direktnih letova sa 16 destinacija iz ukupno šest evropskih zemalja, a to su Njemačka, Austrija, Švicarska, Holandija, Švedska i Danska.

Najviše letova će biti pokrenuto iz Njemačke (Munchen, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Koln, Dusseldorf i Hamburg), zatim iz Švicarske (Cirih, Ženeva i Basel), iz Austrije (Beč i Salzburg), te iz glavnih gradova preostale tri zemlje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...