Srbija: Afera o umješanosti političara u pedofiliju i podvođenje

- Advertisement -

Srbiju potresa afera u kojoj je lokalni gradonačelnik, zastupnik u državnom parlamentu i koalicijski partner vladajuće koalicije Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, osumnjičen za podvođenje djevojčica i žena, a sve je više sumnji koje s tom aferom u vezu dovode i druge javne ličnosti.

Više javno tužiteljstvo u srbijanskom gradu Jagodini pokrenulo je prošlog tjedna predistražni postupak u povodu optužbi da je lokalni gradonačelnik i vođa stranke Jedinstvena Srbija iz srbijanske vladajuće koalicije, Dragan Marković Palma, sudjelovao u podvođenju malodobnih djevojčica u jednom lokalnom hotelu.

Aferu je početkom tjedna potaknula potpredsjednica oporbene Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, ustvrdivši kako je “podvođenje žena, djevojaka i djevojčica gotovo svakodnevnica u Jagodini, privatnom gradu Dragana Markovića Palme”, koji je predsjednik Skupštine Jagodine i koalicijski partner vladajuće koalicije Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Niječući optužbe i nazivajući ih “najgnusnijim lažima koje je ikada čuo”, Marković je najavio da će osobno od tužiteljstva zatražiti istragu, što je i učinio, ali je pod pritiskom javnosti, zbog mogućeg utjecaja lokalne vlasti, istraga prebačena tužiteljstvu u Kraljevu.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozio prebrzo pa Mercedesom sletio u more

Marković je u međuvremenu dobio značajan prostor u medijima da se brani od optužbi i sumnji, a u Skupštini Srbije je, u izravnom tv prijenosu, ustvrdio da se protiv oporbene čelnice koja ga dovela u vezu s podvođenjem “dragovoljno prijavilo” oko 400 žena iz Jagodine koje spremaju tužbu jer se osjećaju uvrijeđeno i oklevetano njezinim tvrdnjama o navodnom podvođenju i sudjelovanju u tzv. “bunga bunga” tulumima.

Marković je naglasio kako poslije ove afere netko mora završiti u zatvoru.

Opasno raskrinkavanje slučajeva pedofilije u Srbiji

U javnosti i medijima se, međutim, sve glasnije iskazuju sumnje o mogućem utjecaju na svjedoke, koji bi svojim izjavama i svjedočenjima mogli dovesti do pravosudnog procesa bez presedana u srbijanskoj političkoj povijesti.

PROČITAJTE JOŠ:  U Vranduku kod Zenice otkačila se prikolica kamiona

Markovića je koncem prošlog tjedna za podvođenje izravno optužio i vlasnik beogradskog privatnog sveučilišta Megatrend, Mića Jovanović, ustvrdivši u medijima kako za to “postoje dokazi” i “jamči svojim životom da su se te stvari zaista događale”.

No, u nedjelju navečer Jovanović se u programu provladine TV Pink javno ispričao Markoviću, navodeći kako je bio ljut jer se s njim sukobio oko gradnje zgrade jednog fakulteta u Jagodini, te se ponudio biti svjedokom obrane.

Dodatnu notu dramatičnoj razmjeni optužbi i poricanja podvođenja i pedofilije dao je u nedjelju navečer osnivač i predsjednik Zaklade Tijana Jurić, Igor Jurić, čija je petnaestogodišnja kćer bila žrtvom pedofila i ubijena je 2015. godine, prenosi Hina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...