LifeLife news

Problemi za državljane BiH u Njemačkoj, našli se na udaru policije

0
Problemi za državljane BiH u Njemačkoj, našli se na udaru policije, Life.ba
Foto: Ilustracija/ Nema veze sa stvarnim događajima

Dvojica radnika su radili za kompaniju koja je već bila na udaru krajem marta i protiv koje je pokrenut postupak.

Nakon opsežne akcije krajem marta, kada su pripadnici njemačke Carine otkrili 22 radnika iz Bosne i Hercegovine i Srbije, koji su radili na crno, danas je ponovo sprovedena kontrola i otkrivena su još četiri radnika na crno iz balkanskih zemalja.

“Ovaj put nije bilo 100 pripadnika Carine, već manji tim istražitelja, ali su uspjeli da otkriju četiri radnika bez radne dozvole”, rekao je Tomas Ziman, portparol Carine u Štutgartu. On je dodao da tri od četiri radnika moraju odmah da napuste Njemačku:

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Građani prijavili narkomana, policija brzo reagovala i uhapsila ga

“Ta trojica, koja su izvodili elektro i vodoinstalaterske radove, u Njemačku su došli kao turisti, dok četvrti radnik ima boravišnu dozvolu u Njemačkoj, ali ne i radnu”, rekao je portparol Carine. One je dodao da trojica radnika moraju da plate kaznu te pošalju dokaz da su zaista napustili Njemačku.

Inače, dvojica radnika su radili za kompaniju koja je već bila na udaru krajem marta i protiv koje je pokrenut postupak.

Podsjetimo, u posljednjoj većoj akciji pripadnici njemačke Carine sproveli su nekoliko racija na gradilištima širom Njemačke kako bi provjerili status radnika i tom prilikom otkrili na desetine slučajeva rada na crno, uglavnom radnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Gruzije. Jedna od većih akcija tada je izvedena u Diseldorfu na gradilištu u Vanhajmer ulici, nedaleko od aerodrome. Samo ovdje je privedeno 19 radnika koji su radili na crno, najviše iz BiH. Svi oni su, u međuvremenu, napustili Njemačku.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.