Pink preboljela koronavirus i obećala donirati milion dolara

- Advertisement -

Američka pop pjevačica Pink objavila je na Instagramu da su ona i njezin trogodišnji sin bili pozitivni na koronavirus, ali i da su nakon vremena provedenog u samoizolaciji, preboljeli COVID-19 jer su novi nalazi negativni.

https://www.instagram.com/p/B-il39tJ57d/

„Prije dvije sedmice moj trogodišnji sin Jameson i ja počeli smo pokazivati simptome COVID-a-19. Naš liječnik porodične medicine na sreću je imao pristup testovima i oni su pokazali da smo pozitivni“, napisala je Pink.

Četrdesetogodišnja pjevačica je dodala da su u to vrijeme ona i njezina porodica već bili u izolaciji te su s istim nastavili iduće dvije sedmice. Prije nekoliko dana ponovo se podvrgnula testiranju, a test je bio negativan.

PROČITAJTE JOŠ:  U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

Pink je također u svojoj objavi kritizirala američku vladu zbog nedostatka testova za koronavirus.

„Apsolutna je farsa i neuspjeh naše vlade to što testiranja nije učinila široko dostupnim. Ova je bolest ozbiljna i stvarna. Ljudi moraju znati da bolest utječe na mlade i stare, zdrave i nezdrave, bogate i siromašne. Moramo napraviti testiranje besplatnim i široko dostupnim kako bismo zaštitili svoju djecu, naše porodice, prijatelje i naše zajednice“, napisala je.

Pjevačica je najavila da će donirati milion dolara hitnim fondovima čiji je cilj borba protiv Covida-19. Donacijom od 500 hiljada dolara fondu Univerzitetske bolnice Temple u Philadelphiji, Pink je odala počast svojoj majci Judy Moore koja je u toj bolnici radila 18 godina.

PROČITAJTE JOŠ:  Udes na putu Trebinje-Bileća, prevrnuo se automobil

„Usto, doniram 500.000 dolara Kriznom fondu za Covid-19 grada Los Angelesa. Hvala svim našim zdravstvenim radnicima i svima onima koji se u svijetu trude da bismo mi mogli zaštititi svoje najmilije. Vi ste naši junaci! Sljedeće dvije sedmice su presudne: Molim vas, ostanite doma“, poručila je Pink.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...