LifeLife news

Oglasio se Nedim Sladić: Možete se ljutiti ili ne ljutiti, ali…

0
Oglasio se Nedim Sladić: Možete se ljutiti ili ne ljutiti, ali…, Life.ba
Ilustracija/Oslobodjenje.ba

Izuzetno ozbiljna situacija je u Bihaću, gdje je više gradskih naselja poplavljeno. Kiša koja i dalje pada prouzrokovala je izlijevanje vode iz riječnih korita, poplavila desetke stambenih i pomoćnih objekata, te aktivirala klizišta.

Najozbiljnija situacija je u Pokoju, Kulen Vakufu, Kraljama, Ripču, Račiću, Kostelima, Pritoci, Klokotu, Kamenici, Muslićima…

Tim povodom oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić koji je u stilu serije “Viza za budućnost” pozvao na suosjećanje.

– Možete se ljutiti ili ne ljutiti, ali 2002. nas Amina Begović opisa fantastično u Vizi za budućnost koristeći samo jedan pridjev – “šudan”. “Šudan” (čudan) i po tom nekom čudnom (šudnom) i posebnom inatu. Kad se ne može naći dokaz protiv, čovjek iz Bosne i Hercegovine i krivu Drinu bi ispravio – gazilo bi to sve dok se ne bi lipsalo, pa i po cijenu života. Inat, koliko god bio dobar, toliko je i loš – u ovakvim situacijama nas itekako košta.

PROČITAJTE JOŠ:  Skandal na bh. fakultetu: Supruga uhvatila asistenta u preljubi sa studenticom

Pokažimo ono malo saosjećanja sa Krajišnicima u ovim teškim trenucima. Negiranje činjenice da ovo nisu dva teška dana samo zato što u vlastitoj bašti ne pada i što je suho u kući ne znači da neko stotinu kilometara dalje se guši i spašava sve ono što je stvarao možda cijeli svoj životni vijek! Sutra možete to biti i vi – i stanovnik Sarajeva, Tuzle, Mostara i svakog drugog grada zemlje! Ne daj Bože, naravno, ali stavite se u njihovu kožu!

PROČITAJTE JOŠ:  Prijedorčanka nasjela na prevaru: 2.535 eura poslala lažnom američkom vojniku

Neću prestati pitati se konstatno jedna te ista pitanja poput kakvi smo i kako možemo pobogu biti toliko sebični, bezobrazni, bezosjećajni, bez ikakve empatije prema drugima? Je li zaista moguće da se radujemo tuđoj nesreći? Gdje smo pogriješili i zašto smo tu grešku napravili? Ako smo takvi prema nama samima, kuda idemo onda? Quo vadis, ljudi? – napisao je u svojoj Facebook objavi Nedim Sladić.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.