Muškarci ljubav pokazuju drugačije od žena

- Advertisement -

Pitate li većinu muškaraca da opišu načine na koje oni pokazuju svoju ljubav prema svojoj partnerici, mnogi će odgovoriti kako pokazuju svoju ljubav radeći stvari za i sa svojom partnericom. Primjeri uključuju pružanje financijske pomoći (kuća, materijalne stvari itd.), provođenje vremena s partnericom, odlazak u šetnju, gledanje televizije, odlazak u restoran, popravljanje njezinog automobila i naravno seks. Prikazivanje ljubavi na taj način možemo nazvati “zajedničkom djelatnošću”. Drugim riječima, mnogi muškarci pokazuju svoju ljubav tako što provode vrijeme sa svojom partnericom i obavljajući poslove s njome – akcijski orijentiran pristup ljubavi. Riječi, odnosno verbalnu komunikaciju, muškarci vide kao manje važnu – muškarci su od strane naše kulture trenirani da razmišljaju kako ²djela govore više od riječi².

S druge pak strane, mnoge žene često pokazuju svoju privrženost raspravama i osobnim dijeljenjem. To je stvar koju mnoge žene rade jedna s drugom. Postoji velik naglasak na verbalnu komunikaciju. Emocionalna intimnost ili bliskost je najvažniji cilj. Mnogim ženama, biti iskren o svojim osjećajima, biti otvoren i govoriti o odnosima u vezi, podrazumijeva ljubav prema svojem partneru.

PROČITAJTE JOŠ:  Apel za pomoć Dobojliji Denisu Deliću

Nažalost, takva vrsta intimnosti je često prva “žrtva” seksualnih problema kao što je erektilna disfunkcija. Studije su pokazale kako među parovima s erektilnom disfunkcijom ne samo da se smanjuje učestalost spolnih odnosa, što nije iznenađujuće, nego se i učestalost drugih nježnosti, intimnog ponašanja jednako tako smanjuje. Muškarci i žene koji doživljavaju erektilnu disfunkciju u vezi, govore o smanjenju dodira, držanja za ruke, grljenja i ljubljenja – aktivnostima koje mogu biti neseksualne, ali isto tako intimne i ohrabrujuće za oba partnera.
Mnoge žene (i muškarci) smatraju vrijednim partnera koji može i govori o svojim osjećajima te koji je otvoren i ranjiv. Ako se osjećate uznemireno i zabrinuto oko nečega te osobito ako ste zabrinuti zbog seksa ili uznemireni zbog erekcije, zašto to ne biste rekli? Ako smatrate vrijednim njega/nju na neki vaš poseban način, zašto i to ne biste rekli?

Jsto tako, većina žena želi partnera koji može reći: “Volim te”. Ništa – ni kronična bolest ni erektilna disfunkcija niti komunikacijske sposobnosti – ne sprečava muškarca da udovolji svojoj partnerici na takav, vrlo važan način. Mnogi muškarci jednostavno ne shvaćaju koliko je važno komunicirati sa svojom partnericom na taj, vrlo jednostavan način.

PROČITAJTE JOŠ:  Evropska unija otvara vrata: Dajemo zeleno svjetlo BiH

U konačnici, muškarci i žene su različiti na puno više načina od očiglednoga fizičkog izgleda. Mnoge žene žele da njihovi partneri budu pravi, otvoreni, iskreni i obazrivi te osjećaju koliko je važno da to pokažu i kroz verbalnu komunikaciju. To ne znači da te stvari jednostavno dolaze većini muškaraca i, na nesreću, mnoge žene imaju poteškoća objašnjavajući svojemu partneru što je to točno što one traže. Potrebno je mnogo truda da bi se bio emocionalno pristupačan i obazriv prema potrebama svojega partnera. Fokusirajući se manje na fizičke probleme, partneri mogu često dosegnuti više nivoe bliskosti i intimnosti, iako proživljavaju seksualne poteškoće. (Izvor: Erekcija.info)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...