MRAV 2011: Sve više volontera na piramidama

- Advertisement -

Projekt istraŽivanja Bosanske doline piramida i dalje je netipičan za bh. prilike. Veliki je broj zainteresovanih volontera za dolazak u Visoko i učešće na Međunarodnoj radnoj akciji volontera – “MRAV 2011” i pored toga što imidž zemlje svaki dan pada zbog političkih problema, korupcije, odbijanja stranog kapitala i investicija.

Najveće svjetske piramide su lani privukle u Visoko više od 50.000 turista, vodeće svjetske stručnjake, 500 volontera s pet kontinenata, 45 arheologa i desetine svjetskih medija.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon što mu je bačena bomba na kuću: Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić dobio policijsku zaštitu

Zaključno s prvom sedmicom aprila 2011. u Fondaciju su stigle 474 prijave za volontiranje na bosanskim piramidama. Od toga je 285 muškaraca i 189 žena.

Prijave su stigle iz 42 države sa šest kontinenata i to: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova, Velike Britanije, Holandije, Irske, Francuske, SAD, Švicarske, Njemačke, Norveške, Kolumbije, Švedske, Kanade, Australije, Austrije, Kine, Azerbejdžana, Turske, Finske, Italije, Indije, Indonezije, Egipta, Poljske, Rumunije, Rusije, Češke, Mađarske, Danske, Španije, Brazila, Jordana, Belgije, Estonije, Saudijske Arabije, Argentine i Bugarske.

PROČITAJTE JOŠ:  Blokirana kuća kod koje je posljednji put viđena mala Danka Ilić

Među prijavljenima je i petnaest arheologa, šest antropologa, osam historičara i sedam geologa. Najstariji volonter (Smail Sikirić) ima 71 godinu, a najmlađi Nimai Kotnik samo deset godina i dolazi u pratnji roditelja. S obzirom da “MRAV 2011” počinje 4. juna očekuje se znatno veći broj prijava koji će ovu akciju učiniti najpozitivnijom aktivnošću na tlu BiH ove godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...