fbpx
Cool StuffIzdvojenoLifeLife newsModa

Meta pokreće online trgovinu za prodaju digitalne odjeće za avatare

0
Meta pokreće online trgovinu za prodaju digitalne odjeće za avatare, Life.ba

Mark Zuckerberg vjeruje kako će digitalna roba biti važan način izražavanja u metaversu i veliki pokretač kreativne ekonomije.

Osim što se Mark Zuckerberg želi pobrinuti da u budućnosti puno vremena provodimo u virtualnim svjetovima, njegova će se kompanija pobrinuti da u metaversu dobro izgledamo. I to će, naravno, naplatiti. Iz ove su kompanije tako najavili lansiranje online trgovine za virtualne svjetove za korisnike Facebooka, Instagrama i Messengera, a u trgovini će se moći kupiti digitalna odjeća poznatih brendova, objavio je zimo.dnevnik.hr.

PROČITAJTE JOŠ:  Sin legende jugoslovenskog fudbala uhapšen sa 115 kg kokaina

Na početku će korisnici tako moći kupiti digitalnu odjeću Prade, Balenciage i Thom Brownea poput majica s kapuljačama, odijela i odjeće za motokros, a tu će odjeću za virtualni svijet platiti, naravno, pravim novcem. Digitalna roba bit će važan način izražavanja u metaversu i veliki pokretače kreativne ekonomije, napisao je Mark Zuckerberg na Facebooku i dodao kako će se u njihovoj online trgovini pojaviti i drugi brendovi te je najavio njenu dostupnost za virtualnu stvarnost.

Luksuzni modni brendovi već surađuju s tehnološkim kompanijama pa tako Balenciaga prodaje svoju virtualnu odjeću u Fortniteu, dok je u Robloxu otvoren Gucci Town u kojem se nalazi i virtualna trgovina.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Bivši bh. fudbaler doživio saobraćajnu nezgodu, objavio fotografiju na kojoj se vide velike povrede

Metina online trgovina odjeće za metaverse trebala bi postati dostupna “uskoro”, a još nije poznat način na koji će joj korisnici moći pristupati i kupovati s nje.

Photo: Virtualna odjeća za metaverse (Foto: Meta)

 


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X