[life inspiracija] Mirsada Kadribašić: Šta sam naučila za vrijeme izolacije

- Advertisement -

Život iz drugačije perspektive, izolacijske, svima nam donosi neke nove spoznaje; o nama samima, porodici i prijateljima, o poslu kojim se bavimo, stvarima koje volimo.

Po čemu će pamititi dane provedene u domovima, šta su novo naučili, koje vrijednosti usvojili i da li im je izolacija bila i prilika za inspiraciju, u seriji razgovora za life.ba otkrivaju poznate ličnosti iz različitih sfera društvenog života.

Svoje iskustvo i razmišljanja ovaj put za life.ba podijelila je i Mirsada Kadribašić, senior brand building manager, Atlantic grupe.

U nastavku prenosimo njeno iskustvo:

Najbolje što sam čula (od Ane Bučević) i naučila je da moj život je SADA.

Preko noći naši životi su se promijenili, uplašeni smo od neizvjesnosti, od toga šta nam sutra donosi. Život nas je iznova podsjetio kako funkcioniše i da živimo sada, u ovom trenutku i da u njemu treba i da uživamo, ne stavljajući naš život na čekanje. Moramo prilagoditi se novoj realnosti, naučiti pronalaziti sreću u malim stvarima.

Mirsada Kadribašić

Nastojim održati disciplinu u dnevnoj rutini (ispijanje čaja, meditacija, oblačenje i spremanje za posao) iako je moja kancelarija već skoro dva mjeseca u dnevnom boravku.

PROČITAJTE JOŠ:  Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Željeli to ili ne naučili smo usporiti, a sreća time i bolje slušati, upitati kolegu kako je, kako je proveo dan, biti podrška jedni drugima. U „poslu na daljinu“ ne samo održavati sastanke, prezentacije već i slaviti rođendane kolega putem Skype-a.

Nastojim biti angažirana

Najviše mi nedostaju putovanja i otrkivanje novih priča i novih gradova. Ali otkrila sam nedavno da otputovati možeš SADA na virtualnu izložbu i upoznati neke nove, divne i inspirativne ljude. Pozvana sam da učestvujem na međunarodnoj likovnoj koloniji Kolo i naslikam motiv Trebinja, izabrala sam Arslanagića most na rijeci Trebišnjici.

Otkrila sam tako i priču o Arslanagića mostu koji rušen, popravljan, potapan, rastavljan, pa opet sastavljan i tako prkosi vremenu više od 400 godina.

Izabrala sam ovaj motiv je jer mostovi nas spajaju, spajaju nova prijateljstva i spajaju duše. Ova kolonija je spojila umjetnike iz cijelog svijeta i neizmjeno sam zahvalana na pozivu i podršci.

Ulaganje u mentalno zdravlje i fizička aktivnost

PROČITAJTE JOŠ:  Nezapamćena krađa u Hrvatskoj: Lopovi ukrali fudbalski gol

Svjedočimo danas kako su svi događaji otkazani, ovog proljeća otkazane su sve trke, ipak nalazimo načine da nastavimo dalje, da ne odustanemo od svojih ciljeva.

Jedan takav događaj je „The wings for life World Run 2020“. Zahvaljujući aplikaciji uz pomoć koje je svako mogao trčati individualno svojim pravcem i kretati se sve dok ga ne uhvati famozno presretačko vozilo, odnosno pokretna ciljna linija.

Da budem iskrena, prijavila sam se da prekratim vrijeme praznika koje bih provela u stanu, vjerovatno gledajući neki film i bilo je čudno izaći na utrku, dok napolju pada kiša a ja stojim sama i gledam na brojač čekajući start.

Trčala sam, kisnula i smijala se i sebi i motivirajućim porukama aplikacije dok su prolaznici vjerovatno mislili da sam luda kada sam na desetom kilometru vrisnula od sreće jer sam dostigla svoj mali cilj.

U izolaciji sam naučila da ne smijem odustati od svojih ciljeva.

Vezani sadržaj iz našeg serijala Life inspiracija na ovom linku

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...