[life.ba sa Harisom Sipovićem] Tjelohranitelj koji je čuvao Jolie, Jenkins, Cavallija, Platinija, Freemana, Tana, Browna…

- Advertisement -

Haris Sipović – Sipa je, bez dvojbe, najpoznatiji bh. tjelohranitelj celebrity ličnosti koje dolaze u glavni grad BiH.

Za njega je priča uvijek ista, a uspjeh stoji negdje na kraju puta.

Roberto Cavalli, James Blunt, Benicio del Toro, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Michel Platini, Eric Cantona, Nj.E. Sultan Al-Khater, Paulo Sousa, Vincent Tan, Chris Brown, Asher Monroe, Jerry Weintraub, Felix Sturm alias Adnan Ćatić, Sanela Jenkins… samo su neki od poznatih koje je u gradu na Miljacki osiguravao ovaj poznati Sarajlija.

Piše: Edin Isanović

Sipović je za Life.ba naglasio kako je posao ličnog pratioca veoma zahtjevan, te da svake sekunde mora biti maksimalno skoncentrisan. Na početku kaže kako je svaka finesa unaprijed isplanirana.

”Vodi se računa o svim detaljima. A ako dođe do nekih problema, znam šta mi je raditi. Njihov život je u mojim rukama i uvijek sam  spreman da se žrtvujem ako to bude potrebno. Kada sam u pratnji moram biti maksimalno posvećen”, kaže Sipović.

Svaka sekunda je važna

Dodaje da se ovom poslom bavi 18 godina i da uvijek postoji opasnost da se može nešto nepredviđeno desiti.

”Posjedujem sve potrebne certifikate, a i danas ulažem u sebe po tom pitanju. Nije mala stvar kada vam neko povjeri svoj život, to se mora cijeniti. U ovom poslu se ne smije desiti greška. No, uvijek postoji opasnost da se nešto može dogoditi, neka nepredviđena situacija. Stoga, svaka sekunda je važna i svjestan sam toga. Do sada sam pratio 70 VIP ličnosti. Ovaj posao se živi i voli. Moj primarni cilj jeste da osobe koje borave u našoj zemlji imaju pomoć i podršku. Da im se olakšaju predviđene aktivnosti s posebnim naglaskom na sigurnost”, kaže naš sagovornik.

Tvrdi da je imao privilegiju da upozna brojne glumačke, muzičke i sportske zvijezde. Ne krije zadovoljstvo što je s nekima postao i prijatelj.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički rudari ne rade već sedmi dan: Čekaju platu i topli obrok za januar

”Pojedini se prave da su nedodirljivi, dok pojedini žele da imaju kontakt sa fanovima, da se fotografišu, dijele autograme. Opet ponavljam, oprez je uvijek prisutan i sve treba biti na svom nivou. Mnoge ličnosti nakon boravka u glavnom gradu BiH čestitale su mi na profesionalnosti, a nije mala stvar kada to učine  Cavalli, Jolie, Freeman, Chris Brown, James Blant, Eric Cantona, Tan, Platini. Imao sam čak i pozive da se preselim u inostranstvo, ali ostao sam u Sarajevu ”, rekao je Haris.

Također, Sipović je bio angažovan kao oficir za sigurnost FK Sarajevo i nogometne reprezentacije BiH.

”Sada radim na osiguranju ambasadora  Katara Nj.E. Sultan Al-Khater. Ambasador se pokazao kao veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i voli našu zemlju. Velika je čast i privilegija raditi s njim ”.

Zaposlen je u ”Securitasu” gdje je vođa timova.

PROČITAJTE JOŠ:  Nastavlja se agonija onkoloških pacijenata u Tuzli: Ništa od kupovine aparata za zračenje

”Naši timovi su edukovani za pratnju VIP ličnosti. Izuzetno je važno redovno održavati formu, a naša firma ulaže u obrazovanje. Šalju nas i van granica BiH kako bi stekli što više znanja. Jednostavno, ako želite vidjeti dalje, morate se popeti više, odnosno uvijek nuditi više”.

Zahvala Mirvadu Zenuniju

Sipa je ljubitelj svih ekstremnih sportova.

 ”Član sam kluba ‘Extreme Sport Sarajevo’. Kolektiv se bavi svim extremnim sportovima, ali nam je najveći fokus baziran na paraglajdingu. Zahvalio bih se Mirvadu Zenuniju koji je i predsjednik ovoga kluba, a on me uveo i edukovao u ovaj zanimljivi sport. Letjeti je uvijek lijepo, to je poseban osjećaj i odmah nakon završenog radnog vremena s nestrpljenjem čekam nove izazove. Ko god voli adrenalin, preporučio bih mu da proba paraglajding”.

Posebno se potcrtao da u svemu navedenom ne bi imao uspjeha da nema podršku svoje porodice.

”To je nešto što mi posebno znači. Zaista imam veliku podršku supruge i djece. S obzirom da puno vremena provodim na poslu, nije lako kada nisam tu i kada čuvam neku poznatu ličnost, a znam da ponekad i život može biti ugrožen”, zaključio je Sipović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...