Košarkašima u NBA ligi dozvoljeno pušenje marihuane

- Advertisement -

NBA liga je dozvolila košarkašima da puše marihuanu, što je jedna od najvećih odluka u povijesti najjače svjetske košarkaške lige. Aktuelni kolektivni ugovor između Udruženja igrača i NBA lige važi do kraja sezone 2023/2024., a na listi zabranjenih supstancija nalazila se i marihuana, piše vecernji.ba. Prema pravilniku, igrači su imali pravo na dva pozitivna testa, ali ukoliko i treći put padnu automatski im slijedi suspenzija od pet utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija koja je potresla javnost: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije tijela majke i djeteta izvučenih iz rijeke Miljacke

No, vodstvo NBA lige je odlučilo da više ne vrši testove na marihuanu, kao što je već urađeno u Orlandu kada je u “balonu” odigrana završnica i play-off lige. Kako je objašnjeno, odluka o legaliziranju marihuane je zasnovana na pravilima sigurnosti u okolnostima pandemije i za cilj ima smanjivanje broja nepotrebnih izravnih kontakata osoblja iz antidoping sustava i košarkaša. Preostale dvije najjače američke profesionalne sportske lige – bejzbolska MLB i hokejaška NHL liga su već ranije dozvolile konzumiranje marihuane među igračima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...