Kompanije Holdina i Energopetrol uručile donaciju udruženju Ruku na srce i podržali projekat „Nijedno dijete bez paketića“

- Advertisement -

Ruku na srce je volontersko udruženje koje već godinama povezuje zajednicu sa socijalnom ugroženim kategorijama. Ovo udruženje koje okuplja preko 500 volontera širom Bosne i Hercegovine postalo je mjesto gdje građani i kompanije mogu donirati hranu i odjeću tokom cijele godine.

Volonterski klub Holdine i Energopetrola je prepoznao humani rad udruženja i proveo internu akciju s ciljem podrške projektu „Nijedno dijete bez paketića“. Ovom akcijom nastavljena je ranija saradnja sa udruženjem Ruku na srce.

PROČITAJTE JOŠ:  Djevojčica (14) iz Srbije tvrdi da je silovana u Rimu

Projekat „Nijedno dijete bez paketića“ je humanitarna akcija u okviru kojeg udruženje Ruku na srce nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Projekat se realizira od 2010. godine i od tada je pripremljeno i podijeljeno oko 10.000 novogodišnjih paketića djeci školskog i predškolskog uzrasta u općinama širom države.

Predstavnici Holdine i Energopetrola su pored saradnje na projektu „Nijedno dijete bez paketića“ uručili i donaciju udruženju u znak podrške njihovim ostalim aktivnostima.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan kurs za 60 ortopeda iz 20 zemalja, predavanje imao i predsjednik EFAS-a Kris Buedts

Posebno nam je zadovoljstvo što kroz donacijske projekte kontinuirano pokrivamo širok spektar projekata iz lokalne zajednice. Vjerujem da to i naši kupci i partneri prepoznaju. Podrška projektu „Nijedno dijete bez paketića“ je jedna u nizu inicijativa našeg Volonterskog kluba i ovom prilikom pozdravljam ovu aktivnost koja će sigurno izmamiti osmijehe i unijeti radost u domove najmlađih u prazničnom periodu“, izjavila je Raisa Ratković, izvršna direktorica za finansije Holdine i Energopetrola.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...