Komičari koji će vas nasmijati do suza svojim stand-upom

- Advertisement -

Ljude je lakše rasplakati, nego nasmijati. S ovom tezom složit će se svaki komičar. Humor je prava vještina, a ovi majstori komedije definitivno su ga svladali.

Oni će vas zasigurno nasmijati svoji provokativnim setovima šala, ali istovremeno i natjerati na preispitivanje. Provjerite koji se stand-upovi slavnih komičara nalaze na popisu najgledanijih i prepustite se smijehu.

Dave Chappelle

Kultni američki komičar, po mnogima najbolji komičar svoje generacije i šire, šokirao je obožavatelje diljem svijeta kada je 2005. godine usred produkcije 3. sezone svog hit showa „Chappelle’s Show“ prekinuo snimanje i otputovao u Južnoafričku Republiku. Naposljetku je odustao od rada na showu, ali i od 50 miliona dolara vrijednog ugovora s televizijskim kanalom Comedy Central. Povukao se sa scene i tek povremeno nastupao, a onda je 2014. započeo njegov povratak. Rasprodao je 10 stand-upova u njujorškom Radio City Hallu, a 2016. godine prvi put se našao u ulozi domaćina SNL-a. Nova popularnost rezultirala je i novim ugovorom, ovaj put s Netflixom. Izbacio je četiri specijala u 2017. godini i za svaki zaradio 20 miliona dolara. Ova investicija isplatila se i Netflixu jer su „The Age of Spin“, „Deep in the Heart of Texas“, „The Bird Revelation“ i „Equanimity“ među najgledanijim komičnim programima na ovoj streaming platformi. Njegov posljednji specijal „Sticks & Stones“ najgledaniji je stand-up u 2019. godini.

Hasan Minhaj

Komičar Hasan Minhaj može se pohvaliti činjenicom da je bio posljednji dopisnik legendarne satirične emisije „The Daily Show“ kojeg je osobno zaposlio Jon Stewart. Minhaj je 2017. godine dobio priliku snimiti svoj prvi stand-up specijal za Netlfix i odmah s njim postigao uspjeh. U specijalu pod nazivom „Homecoming King“ fokusirao se na svoje odrastanje u obitelji imigranata. Minhaj je s nevjerojatnom dozom humora uspio ispričati čak i teške priče o rasizmu i životu svoju roditelja, indijskih muslimana, u često ksenofobnom SAD-u.

Trevor Noah

PROČITAJTE JOŠ:  Obilježen Dan narcisa u Sarajevu: Defile bajkera i žena oboljelih od raka dojke

Južnoafrički komičar Trevor Noah preuzeo je mjesto voditelja satirične emisije „The Daily Show“ nakon odlaska obožavanog Jona Stewarta. Mnogi nisu vjerovali da može nadomjestiti Stewarta, ali on je ubrzo dokazao da je bio odličan odabir za tu poziciju. Svoju poziciju stranca u SAD-u iskoristio je za odličnu kritiku američke kulture i politike. Isto je napravio i u svom stand-up specijalu „Afraid of the Dark“ u kojem se dotakao i Donalda Trumpa, imigranata, rasizma i toliko potrebne tolerancije.

Ramy Youssef

Američki komičar egipatskog podrijetla postao je prava mala zvijezda nakon ovogodišnje dodjele Zlatnih globusa koja se održala u siječnju. Neočekivano je osvojio nagradu za najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji „Ramy“ koju su kritičari nahvalili zbog realnog i pozitivnog prikaza života američkih muslimana u zapadnjačkog kulturi. Njegov stand-up specijal „Feelings“ iz 2019. godine bazira se na motivima korištenima i u seriji na kojoj Ramy, uz glumačku, ima scenarističku i producentsku ulogu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...