LifeLife news

YouTuber Omčo među top 100 u svijetu: Znate li koliko novca mjesečno zarađuje?

0
YouTuber Omčo među top 100 u svijetu: Znate li koliko novca mjesečno zarađuje?, Life.ba

Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo, nalazi se na prvom mjestu na Balkanu po broju pratilaca i pregleda na Jutjubu. Prema najnovijim podacima, Omčo na istoimenom Jutjub kanalu ima dva miliona i 92.000 pratilaca, pa je tako prestigao i Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

Ipak, ono što mnogima u regionu nije poznato jeste činjenica da se Omčo sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, te je tako pokrenuo i kanal Fat TV, koji broji čak šest miliona i 59.000 pretplatnika.

Sudeći prema platformi Socialblade, kao i onom što se može vidjeti na Omčinom „stranom kanalu“, Omčo je u posljednjih 30 dana imao skoro četiri milijarde pregleda – što ga stavlja u najgledanijih 100 kanala na Jutjubu u svijetu, a u kontekstu jutjubera je u prvih pet! Tako se iza Omče nalazi i poznati Pew Die Pie, koji u posljednjem mjesecu bilježi skoro duplo manje pregleda.

PROČITAJTE JOŠ:  Dadilja dječaka ubice do detalja ispričala sve što zna o njemu, njegovoj sestri i roditeljima

Prema podacima sa pomenute platforme Socialblade, koja uključuje širok spektar činjenica koje mogu uticati na Jutjub zaradu, Omčo na svom drugom kanalu Fat TV mjesečno zarađuje između 96.500 i 1.500.000 američkih dolara.

Da se Omčin uspjeh ne može osporiti, svojevremeno je potvrdio i Baka Prase, koji je u svom lajvstrimu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20.000 i 30.000 evra dnevno, što je i tačno, ukoliko uzmemo u razmatranje i podatke Socialblada za kanale Omčo i Fat TV.

PROČITAJTE JOŠ:  Državljanin BiH pao na granici sa 120 šteka cigareta

Uz Omčin kanal, na listi 100 najgledanijih na svetu nalaze se i profili Diznija, NBC i drugih medijskih kuća, ali i planetarnih zvijezda, koje su na ovoj listi iza njega, poput Džastina Bibera, Due Lipe i drugih.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.