Google: Bosanci i Hercegovci bi najviše željeli živjeti u Kanadi, Americi i Njemačkoj

- Advertisement -

Nakon Kanade, većina Bosanaca i Hercegovaca koji žele napustiti domovinu, najradije bi život nastavili u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Njemačkoj i Australiji

Rezultati pretraživanja preko Googlea pokazali su da bi stanovnici Bosne i Hercegovine najviše željeli živjeti u Kanadi, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon Kanade, većina Bosanaca i Hercegovaca koji žele napustiti domovinu, najradije bi život nastavili u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Njemačkoj i Australiji.

PROČITAJTE JOŠ:  Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Naime, ako u Google upišete pojam “želim živjeti u”, izbacit će vam se, redom, sljedeći rezultati: “želim živjeti u Kanadi, želim živjeti u Americi, želim živjeti u Njemačkoj i želim živjeti u Australiji”.

Inače, prijedlozi za automatsko popunjavanje (Autocomplete Suggestions) u tražilici Google automatski se generiraju pomoću algoritma bez ljudskog utjecaja. Algoritam se temelji na nizu objektivnih faktora, uključujući i koliko često su drugi tražili određenu riječ ili pojam.

PROČITAJTE JOŠ:  Prva tvornica sladoleda u BiH se otvara u maju, radiće u tri smjene

Podaci Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini (UZOPI) pokazali su da je od 2013. do 2015. godine gotovo 68.000 građana napustilo BiH. Također, prema procjenama Instituta za razvoj mladih KULT, od 1995. do 2012. godine je oko 150.000 mladih napustilo BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...