Coca-Coli u BiH uručeno priznanje Društva Crvenog krsta

- Advertisement -

Na svečanom dijelu Skupštine Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine održane u Sarajevu, Coca-Coli u Bosni i Hercegovini dodijeljena je zahvalnica za iskazanu solidarnost i doprinos akciji ublažavanja posljedica prošlogodišnjih poplava u Bosni i Hercegovini.

Priznanje je, u ime Društva Crvenog krsta/križa BiH, uručio Rajko Lazić, predsjednik Predsjedništva “Ponosni smo na ovo priznanje. Coca-Cola u Bosni i Hercegovini je još jednom prepoznata kao kompanija koja brine o zajednici. Ponosni smo i na svoje zaposlenike, koji su bili među prvima koji su pomagali stanovništvu u ugroženim područjima.

PROČITAJTE JOŠ:  Snimak jednog čovjeka preplavio društvene mreže: "On je superheroj, spasio je stotine života"

Naše trajno opredjeljenje je da kontinuirano doprinosimo kvalitetu života zajednice u kojoj poslujemo. Vjerujemo da je podrška akciji saniranja posljedica prošlogodišnjih poplava najbolji način da pomognemo svojoj zajednici i potvrdimo ovo opredjeljenje”, izjavio je Adnan Topić, komercijalni direktor Coca-Cole HBC B-H

Za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini, The Coca-Cola Foundation iz Atlante uplatila je 500.000 dolara, a Coca-Colin sistem u Bosni i Hercegovini osigurao je dodatnih 55.000 eura.

Ova sredstva se koriste za obnovu sistema primarne zdravstvene zaštite ugroženog stanovništva te za obnovu objekata obrazovnih ustanova u poplavljenim područjima. Coca-Colini zaposlenici u Bosni i Hercegovini su u osam volonterskih akcija pomoći poplavljenim područjima proveli više od 1.000 sati

PROČITAJTE JOŠ:  Tijelo malene Danke Ilić još nije nađeno: U pritvoru preminuo brat jednog od osumnjičenih za ubistvo

Izražavajući zahvalnost za podršku, predsjednik Predsjedništva Društva Crvenog krsta/križa BiH Rajko Lazić naglasio je: “Ovo priznanje je znak zahvalnosti kojim Coca-Coli u Bosni i Hercegovini i njenim zaposlenicima želimo pokazati koliko cijenimo njihovu pomoć i to što na njih uvijek možemo računati.”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...