Bh. naučnici Branko Rihtman i Ervin Aščić dobit će potpisani dres FK Sarajevo sa njihovim prezimenima: Ostali smo bez teksta…

- Advertisement -

Branko Rihtman, mikrobiolog sa Univerziteta u Warwicku u Velikoj Bitaniji i Ervin Aščić, mladi bh. naučnik iz oblasti biologije, mikrobiologije, genetike i molekularne medicine koji boravi u Švedskoj, dobit će ovih dana potipsani dres FK Sarajevo od svih prvotimaca. Na leđima će stajati njihova prezimena.

Piše:Edin Isanović

Obojica su vrlo uspješni u svom zahtjevnom poslu i deklarisani su navijači tima sa Koševa. Rihtman je poznat bh. javnosti kako na gostovanjima na malim ekranima u pozadini uvijek drži zastavu Bordo tima. Čest je gost na temu vakcinacije i govorio je o novim sojevima korona virusa.

”Od danas i zvanično u redovima ponajboljeg sarajevskog kluba. Moj grad, moj klub”, napisao je Rihtman na Twitteru.

A u komentarima je naglasio kako je ostao bez riječi potezom čelnika kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički policajci u Mercedesu pronašli 1,1 kilogram droge

S druge strane, Aščić je bh. javnosti postao poznat nedavno kada je na portalu Life.ba dao opširan intervju gdje je naglasio kako sve poslove u Švedskoj , čak i one u laboratoriji, obavlja u obilježjima  FK Sarajevo.

‘’Mnogi misle biti naučnik znači uglavnom biti osoba koja sve posmatra isključivo iz racionalnog ugla. Ipak, što se tiče FK Sarajeva mogu reći da kod mene emocije prevzilaze um. Čim se stvori prilika otići ću na utakmicu u Sarajevu, na sjeveru ćete me naći pjevajući za bordo bijele. To je posebna ljubav koja ne prestaje i život postane…’’, istakao je tada Aščić.

Za Life.ba je potcrtao kako je s velikom radošću primio vijest iz Antalije gdje je trenutno koševski tim na pripremama.

”U nedjelju naveče me zvao Emir iz FK Sarajevo koji mi je saopštio vijest za dres. Ostao sam bez teksta, zaista sam oduševljen”, kazao je Aščić za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen 54-godišnji Tuzlak: Policija mu pronašla 12 kilograma droge, pištolj i puške
Ervin Aščić

Kako saznajemo, FK Sarajevo na ovaj način želi se zahvaliti izuzetno uspješnim naučnicima na promociji koševskog tima na svakom mjestu. Potpisani dresovi su trenutno u Antaliji i vrlo brzo će biti poslani za Veliku Britaniju i Švedsku. Također, ovo je samo jedan u nizu aktivnosti čelnika kluba koji žele Sarajevo ponovo vratiti u fokus interesovanja bh. javnosti. Kako sada stoje stvari, na dobrom su putu. Tim sa Koševa ponovo postaje ”in priča” koja izlazi iz okvira BiH. A navijači su oduševljeni i kada se spomene predsjednik Ismir Mirvić ”dižu palac gore”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...