[thatsilkytouch] MARAMRA svilene maske za lice

- Advertisement -

Svila je tekstura koja zasigurno kod većine izaziva ugodu. Taj delikatni materijal od davnina pruža osjećaj glamura i luksuza. Svileno vlakno pored svoje delikatnosti i luksuza ima i vrlo dobra i pozitivna svojstva za zdravlje. Vrlo je prijatno za kožu jer svilene tkanine odbijaju čestice vlage. Sa svilenom tkaninom biti će vam ugodno pri različitim vanjskim temperaturama zato jer svila dobro propušta zrak i ima dobru termoregulaciju. Svilena tkanina je i hipoalergena i ne šteti osjetljivoj koži. Materijal izrađen od sintetičkih vlakana ne dopušta prolaz zraka što izaziva osjećaj nelagode te kontinuirana izloženost uzrokuje iritaciju i crvenilo.

Tokom trajanja pandemije, preporuka je prekrivati nos i usta u cilju sprječavanja zaraze. No, morali bismo voditi računa i o materijalu koji nosimo preko naše nježne kože lica. Posebno je osjetljiv dio kože oko nosa i usta koji je podložan iritacijama usljed temperaturnih razlika, znojenja i čestog dodirivanja.

Nošenjem maski spriječava se širenje virusa ali i prema riječima specijalistkinje dermatologinje Mr.sci.med.dr. Hane Helppikangas zbog osjetljivosti kože sve je veći broj osoba sa iritativnim kontaktnim dermatitisom uzrokovan  kontinuiranim nošenjem maski. Dok pričamo i dišemo pod maskom, naše lice se suočava  sa velikom količinom toplog vazduha. Na ovaj način se stvara toplo okruženje koje je idealno da se bakterije na licu umnožavaju, a samim tim i remeti balans naše kože.

PROČITAJTE JOŠ:  Ubistvo Dženana Memića: Alisa Ramić osuđena na dvije i po godine zatvora, Hasan Dupovac oslobođen

S obzirom na trenutnu pandemijsku situaciju, MARAMRA je na tržište lansirala i svilene maske za lice sa ciljem dodavanja luksuza i pozitivne vibre nastaloj situaciji. MARAMRA svilene maske za lice su troslojne, sastoje se od vanjskog i unutarnjeg sloja od svilene tkanine i srednjeg sloja od tankog ali čvrsto tkanog pamuka. Ergonomski dizajnirane prilagodjene konturama lica sa elestičnom laganom trakom iza ušiju bez stezanja i pritiskanja osjetljivog dijela glave. Model MARAMRA svilenih maskica ima i skriveni otvoreni „džep“  sa unutarnje strane za umetanje filtera po želji. Dakle, do nježne kože lica je delikatna svila koja je njeguje i miluje a sa spoljašnje strane izgledaju očaravajuće.

Čini se da će maskice nastaviti da budu dio našeg svakodnevnog outfita, odaberite onda da vaša bude stylish i da ne škodi našoj životnoj okolini. Kad ih već moramo nositi, zašto ne bi bar malo uživali i ostali stilski uskladjeni, sofisticirani i ekološki osvješteni. Detalji čine razliku izmedju prosječnog i očaravajućeg.

Zaštitna maska je definitivno od 2020. godine novi “must have”, ali i  modni dodatak zašto da ne, posebno kada je kombinujete sa trakom za kosu, maramom ili pak kravatom od iste svile.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

MARAMRA svilene maskice za lice  su savršen izbor za boravak u tržnim centrima, kancelarijama, javnom prevozu, na putovanju ali naravno i za boravak na otvorenom prostoru.

Novi luksuzni BH brend MARAMRA proizvodi modne dodatke izradjene od svile, svilene marame unikatnog dizajna, svilene kravate, svilene trakice za kosu i svilene maske za lice. Uskoro će se paleta svilenih proizvoda proširiti i sa svilenim Beauty Sleep setom. Koncept rada BH brenda MARAMRA slijedi slow fashion pristup a samim tim promovira svjesnost o društvenoj odgovornosti jer proizvodi ograničene količine unikatnih komada sa minimalnim štetnim utjecajem na okoliš.

Osnivačica luksuznog BH brenda MARAMRA, Amra Sofić ima viziju da se postepeno pozicionira na tržište koje cijeni luksuzne, handmade i unikatne proizvode.

Posjetite zvanični instagram profil @maramraofficial i FB page Maramra i da pronađete zanimljiv gift set za sebe i za drage osobe. MARAMRA proizvode možete pronaći i u MASA VIP Holiday Shop-u, IG: masaethic koji se nalazi u sklopu hotela Holiday u Sarajevo ili na www.masa.ba web shopu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...